AFP
Volledig scherm
© AFP

Chinese buitenlandse handel groeit fors

De Chinese export is in april onverwacht hard gegroeid, wat betekent dat de op een na grootste economie van de wereld weer flink op stoom is. Ook liet de import van het Aziatische land vorige maand de sterkste toename zien in een decennium. Maar hierbij moet wel worden aangetekend dat China in de vergelijkbare maand vorig jaar nog hard werd geraakt door de coronapandemie.

7 reacties

 • Herbert Verbeeck

  1 maand geleden
  En toch moeten we heler stukken productie terug naar Europa brengen. Voor de kwaliteit, maar vooral voor het eigen belang. Geen kans meer op tekorten als er ergens weer een kanaal volloopt met bootjes bv. En het rijtje intellectuele diefstal is enorm te noemen door ontleding van Europese producten, maar ook door overnames van bedrijven zoals bv Volvo.
 • pol van de velde

  1 maand geleden
  Wat een virus al kan teweeg brengen op economisch vlak. China heet met corona de economische oorlog met Trump gewonnen.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  hun handel groeit. Onze afvalberg ook...Veel van hun producten kunnen we beter, kwalitatiever en duurzamer zelf maken. De ganse miserie hebben we te danken aan de handelsreizen van onze toplui die daar contracten gingen sluiten;
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ik ben het eens en al heel lang met de mogelijke andere kant van die Covid. Het valt toch allemaal goed mee voor China. Maar hier in Frankrijk en elders werd er een les geleerd : zelf produceren. De Fransen willen Franse producten in Frankrijk gemaakt. Oude spinnerijen worden terug in gang gezet. Ze kunnen de vraag niet volgen. Internationaal!
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 maand geleden
  Je zal zien, het "China" virus zoals Trump het noemde, hebben ze wel zelf wereldwijd verspreid, om nadien de andere delen van de wereld te kunnen knechten. Het wordt tijd dat we hier in Europa beseffen dat we moeten stoppen met rommel uit China te importeren. Hier in Europa zijn er vergelijkbare landen met vergelijkbare lonen : BG en RO. Geef die mensen een kans om een beter inkomen te verdienen. Het geeft voordelen : alles wordt dichter geproduceerd en het moet niet meer per schil verstuurd.
 1. Ook Peugeot en Porsche aangeklaagd voor dieselgate
  5

  Ook Peugeot en Porsche aange­klaagd voor dieselgate

  Na Renault en Volkswagen is nu ook de Franse autobouwer Peugeot in Frankrijk aangeklaagd voor sjoemelpraktijken in het kader van dieselgate. Dat meldde Stellantis, moederbedrijf van Peugeot, woensdagavond. Mogelijk zullen ook Citroën en Fiat-Chrysler, onderdeel van Stellantis, zich moeten verantwoorden voor het gerecht. Duist sportwagenbouwer Porsche, dochterbedrijf van autoconcern Volkswagen, wordt dan weer in Duitsland aangeklaagd, meldt Business Insider .

Geld