Enkele onafgewerkte flatgebouwen van Evergrande in Taicang, een stad met meer dan 700.000 inwoners.
Volledig scherm
Enkele onafgewerkte flatgebouwen van Evergrande in Taicang, een stad met meer dan 700.000 inwoners. © AFP

Chinees vastgoedbedrijf met 260 miljard euro schuld in financiële problemen: vrees voor domino-effect

EconomieDe wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande betaalt schuldeisers terug met vastgoed. Het bedrijf meldt op de Chinese app WeChat dat investeerders nu kunnen kiezen voor afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld, meldt persagentschap Bloomberg. Het zou gaan om appartementen, kantoren, winkelruimte of parkeergarages. Daarop zou Evergrande kortingen geven tot wel 50 procent. Evergrande verkeert al geruime tijd in grote financiële problemen. 

27 reacties

 • Fonske Beys

  4 weken geleden
  Hier is ook een vastgoed zeepbel kunstmatig gecreëerd door immo sector . Tot zeepbel spettert .
 • dirk claeys

  4 weken geleden
  Vraag is morgen , hoeveel Europese banken deden mee aan de investering, weeral het volk zal moeten bijspringen, vraag is ook willen ze dat nog, stank voor dank toch!
 • victor vandesande

  4 weken geleden
  De chinezen , ttz de overheid heeft ruwweg 3000 miljard dollar reserve opgebouwd , doir de jarenlage handelsoverschotten met de vs , de eu, zuid oost azie enz. Zo goed,als alle maakindustrie die hier vertrok zit ni in china , dus meer dan geld genoeg. Dat een megabedrijf zoals dit eronder door gaat kunnen ze makkelijk aan , in tegenstelling tot het westen . China is allang geen communistisch land meer , wel een door de overheid gestuurd kapitalistisch land.
 • Johan De Cauwer

  4 weken geleden
  Wie zijn die internationale instellingen die geld leenden aan dat concern en vooral, om welke bedragen gaat het? Een binnenlands probleem in China, tot daar toe. Kapitaal dat ze uit het buitenland kregen is een andere aangelegenheid.
 • Fonske Beys

  4 weken geleden
  Hier gaat er ook een vastgoed zeepbel spetteren .

Geld