Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

China wil regelgeving aanscherpen in grote delen van economie

EconomieChina gaat de komende jaren de regelgeving in grote delen van zijn economie “aanscherpen”. Dat heeft de Chinese regering gezegd. De autoriteiten hebben de afgelopen maanden onder andere al bijzonder hard opgetreden tegen digitale reuzen.

8 reacties

 • Lucien Switten

  4 maanden geleden
  Dat lijken me eerlijk gezegd zeer logische maatregelen allemaal. Twitter en Facebook zouden beter ook op die manier aangepakt worden, maar de US regering is daarvoor te zwak. Als ze een kwaad woord zeggen over de Tech reuzen is zelfs de president zijn account kwijt ...
 • Ives Ameel

  4 maanden geleden
  Ze voelen tegenwind, mensen met verstand beginnen te beseffen dat we hier dingen moeten maken als we willen overleven en nu gaan ze sprookjes wijsmaken die Chinezen.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Bedrijven mogen geen ongepaste prijzen rekenen en geen ongepaste marketing meer toepassen, privacy van de klanten moet beter gerespecteerd worden, arbeidsomstandigheden moeten verbeteren, scholing mag geen activiteit zijn voor mateloos winstbejag. Wie kan daar nu allemaal tegen zijn. Behalve westerse bedrijven dan.
 • Dirk Verschueren

  4 maanden geleden
  Hier roepen we maar dat we de grootindustrielen met gigantische winsten gaan aanpakken. Daar doen ze het. De Amazons, Googles, Apples en Facebook van deze wereld, palmen ons in zonder echt tegenwerk. Bezos mag ruimtereisjes maken en ondertussen zijn werkvolk misbruiken en de fysieke winkels wegconcurreren door slavenlonen te betalen en belastingen te ontwijken. Tijd zal uitwijzen wat wijs was, in elk geval ik heb geen vertrouwen in die Amerikaanse giganten.
 • Jose Van Hauwaert

  4 maanden geleden
  @Mike smet. Ik ben er mij relatief zeker van dat u zonder handel met China, zowat de helft van uw hhuis e,n tuin electronica zou verliezen, en zelfs uw wagen niet meer rijden.

Geld