Door de stap zou meer gas naar Europa kunnen worden gestuurd, wat tekorten hier kan helpen verzachten.
Volledig scherm
Door de stap zou meer gas naar Europa kunnen worden gestuurd, wat tekorten hier kan helpen verzachten. © REUTERS

China verkoopt deel van gasvoorraad vanwege zachte winter

China wil een deel van zijn gasvoorraad verkopen nu de prijzen met name in Europa hard oplopen en de winter in het land zacht blijkt. Het land, zelf een van de grootste kopers van vloeibaar gemaakt gas (lng) in de wereld, verraste daarmee handelaren. Er zou door de stap meer gas naar Europa kunnen worden gestuurd, wat de gastekorten hier kan helpen verzachten.

17 reacties

 • phil smedts

  4 maanden geleden
  De kracht van china is dat ze sterk zijn in plannen maken en deze ook effectief uitvoeren, plus dat ze op lange termijn vooruitkijken Heel wat anders dan onze politieke praatjesmakers, die niets liever doen dan elkaar messen in de rug steken om te voorkomen dat een andere partij iets goeds zou realiseren, waardoor ze wat extra stemmen zouden halen, en meestal korte termijn populistische beslissingen nemen in funktie van de volgende verkiezingen, ipv het algemeen belang voor burgers.
 • Karel Valgaern

  4 maanden geleden
  Etienne: elke marktstudie wijst uit dat nieuwe kerncentrales niet rendabel zijn, tenzij er een gegarandeerde mininumprijs en levering bedongen word. Een prijs die nu reeds hoger is als de huidige kostprijs. Wie gaat investeren in zonnepanelen als véél duurdere elektriciteit voorrang krijgt?
 • Etienne Vanhoegaerden

  4 maanden geleden
  Nieuwe kerncentrales zijn volgens mij enigste oplossing maar dan in Belgische handen en niet in die van Frankrijk. Ook zonnepanelen leggen op die grote gebouwen in industriegebied want daar is ruimte genoeg. Deze kunnen gefinancierd worden door Belgische staat en met verkoop staatsschuld afgebouwd worden
 • Veronica Voorhelst

  4 maanden geleden
  zoete broodjes bakken zoals in Afrika en dan hopen dat Europa hun Taiwan en de Zuid-Chinese zee laat inpakken. Blijf maar weg met jullie gas. We bibberen nog liever.
 • Bob VERSCHUEREN

  4 maanden geleden
  Als de Chinezen iets aanbieden moet je je zakken dichtnaaien. Gas uit Rusland of uit China. Letterlijk kiezen tussen de pest en Cholera. Als wij niet snel een onafhankelijk en stabiel Europees energiebeleid(voorziening) willen hebben worden we binnen een aantal jaren een echt vazalcontinent. De Chinezen zijn volop Afrika aan het koloniseren, wij zijn de volgende (zie maar wat er nu in de Oost-Europese staten aan het gebeuren is).
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.