De strengere regels die Peking oplegt om de uitstoot te verminderen, liggen mee aan de oorzaak.
Volledig scherm
De strengere regels die Peking oplegt om de uitstoot te verminderen, liggen mee aan de oorzaak. © AFP

China kampt met grote stroomtekorten: fabrieken moeten productie staken

China kampt met grote stroomtekorten, waardoor fabrieken noodgedwongen hun productie moeten staken. Huishoudens krijgen de oproep om het stroomverbruik te verminderen. De problemen met de stroomtoevoer zijn het gevolg van de stijgende vraag naar elektriciteit in combinatie met stijgende prijzen voor steenkool en gas en de strengere regels die Peking oplegt om de uitstoot te verminderen.

22 reacties

 • ronny cuypers

  1 jaar geleden
  Gascentrales bouwen is de groene oplossing volgens ons Tinne.
 • Angelo ledda

  1 jaar geleden
  hopelijk stort heel de economie in ..dan moeten wij niet meer betalen voor hun subsidies !
 • Johan Vroonen

  1 jaar geleden
  Kies voor meer CO2 uitstoot en weg is je planeet voor je kinderen !
 • Pieter Colen

  1 jaar geleden
  De groene energietransitie draait op volle toeren. Haha.en dan wil men koste wat kost centrale met zeer weinig CO2 vervangen door centrales die steeds duurder wordende gas verbruiken en per centrale evenveel CO2 uitstoot als 100.000 gezinnen. Geen nood, ze lossen dat op met steeds duurder worden CO2 uitstootrechten, betaald via je factuur. Als uitsmijter co2boetes omdat men nog teveel CO2 uitstoot, ook betaald door de werkmens. Kies groen, en weg is je poen.
 • Tom Leyssens

  1 jaar geleden
  We zijn met teveel, inzetten op ontmoedigen van kinderen maken verplichte pensioenverzekering vanaf de geboorte en we verlangen teveel naar luxe. We moet lokaal meer inzetten op eigen productie waar het kan. En debatteren over stabiele economie
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.