Vlaggen met het logo van BASF aan het hoofdkantoor in Ludwigshafen in Duitsland.
Volledig scherm
Vlaggen met het logo van BASF aan het hoofdkantoor in Ludwigshafen in Duitsland. © AFP

Chemieconcern BASF schrapt tot 2.000 banen

EconomieHet Duitse chemieconcern BASF gaat nog eens 2000 banen schrappen bij zijn onderdeel dat intern diensten verleent. De arbeidsplaatsen verdwijnen de komende twee jaar, maakte het bedrijf bekend.

4 reacties

 • Raf Van den Brande

  12 maanden geleden
  Mark Rutter, welke job doe je? Het is maar BASF heeft nog heel veel dochter firma's, als je bij één van deze bedrijven zou werken kan ik je naam doorgeven dat zou een nuttig ontslag zijn zonder verlies .
 • Wils Peter

  12 maanden geleden
  Mark Rutter, die "rotzooi" waar jij het over hebt zorgt ervoor dat jij deze reactie kan plaatsen. Die "rotzooi" is de grondstof van bijna alles wat jij (aan)hebt. Zonder dat zou jij een heel primitief leven leiden zonder comfort en zonder geneesmiddelen. Mensen denken dikwijls over fabrieken zoals over gevangenissen. Iedereen vindt ze noodzakelijk maar niemand wil ze in de buurt. Haal de fabrieken weg en je krijgt hier toestanden zoals in Wallonië.
 • Steve Blokzijl

  12 maanden geleden
  Amai mark rutter, je weet niet hoeveel mensen daar werken zeker? Dat is een sociaal drama waar je op uitroept. Al die bedrijven samen gaat over +10000 mensen...
 • Mark Rutter

  1 jaar geleden
  Dat ze maar in Belgie beginnen,weg met hun rotzoi in de haven,alsook Monsanto,Bayer,Solvay.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Chinees vastgoedbedrijf met 260 miljard euro schuld in financiële problemen: vrees voor domino-effect
  Economie
  27

  Chinees vastgoedbe­drijf met 260 miljard euro schuld in financiële problemen: vrees voor domino-ef­fect

  De wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande betaalt schuldeisers terug met vastgoed. Het bedrijf meldt op de Chinese app WeChat dat investeerders nu kunnen kiezen voor afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld, meldt persagentschap Bloomberg. Het zou gaan om appartementen, kantoren, winkelruimte of parkeergarages. Daarop zou Evergrande kortingen geven tot wel 50 procent. Evergrande verkeert al geruime tijd in grote financiële problemen.

Geld