BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Chemiebedrijf Borealis bevestigt dat het Rosier van beurs wil halen

Het Oostenrijkse chemiebedrijf Borealis wil een uitkoopbod lanceren op het Belgische meststoffenbedrijf Rosier, dat zo na meer dan 35 jaar van de beurs verdwijnt. Dat bevestigt Borealis in een persbericht.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Kan een multinational als Borealis wel vervolgd worden voor mensenhandel? “Zeker, als er bewijzen zijn. Kijk maar naar PostNL”
  PREMIUM
  BOREALIS

  Kan een multinatio­nal als Borealis wel vervolgd worden voor mensenhan­del? “Zeker, als er bewijzen zijn. Kijk maar naar PostNL”

  Als er iets is wat we van het PFAS-dossier hebben geleerd, is het dat grote chemiereuzen vrij makkelijk wegkomen na een schandaal. Met de ‘slavenwerf’ in de Waaslandhaven rijst nu de vraag wat Borealis boven het hoofd hangt, zeker nu blijkt dat het bedrijf al eerder op de hoogte was van de wantoestanden. Is Borealis verantwoordelijk voor zijn eigen bouwproject? Of valt alles in de nek van de aannemer, of het spinnenweb van — al dan niet schimmige — firma’s daar nog onder? Kan Borealis voor de rechter gesleept worden voor sociale dumping? Voor fraude? Voor mensenhandel?