Christina Foerster.
Volledig scherm
Christina Foerster. © BELGA

CEO Brussels Airlines stelt personeel gerust: "Onzekerheid is voor niets nodig"

Luchtvaart"Het personeel van Brussels Airlines hoeft niet onzeker te zijn over de toekomst. Er zal hier niet onmiddellijk veel veranderen. En als er veranderingen zijn, dan zullen ze gradueel en op een respectvolle manier worden doorgevoerd." Dat was de boodschap van Christina Foerster, de CEO van Brussels Airlines, na een bijzondere ondernemingsraad bij de luchtvaartmaatschappij. "Nogmaals, er is geen geheim plan van afvloeiingen", trad Thorsten Dirks, de CEO van de Eurowings Group, haar bij. 

 1. Nelle (29) en Jonas (29) investeerden volop in hun eigen woning: “Momenteel kunnen we amper sparen, ook niet voor de kinderen”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Nelle (29) en Jonas (29) investeer­den volop in hun eigen woning: “Momenteel kunnen we amper sparen, ook niet voor de kinderen”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Sinds ze hun laatste spaarcentjes in nieuwe ramen investeerden, hebben Nelle en Jonas geen reservepotje meer. “En dat baart mij toch wel een beetje zorgen”, bekent Nelle. “Als er nu een grote rekening zoals de verzekering of kadastraal inkomen in de bus valt, is het slikken.” Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.
 2. Eurowings gaat korte vluchten Brussels Airlines aansturen, nog geen duidelijkheid over impact personeel

  Eurowings gaat korte vluchten Brussels Airlines aansturen, nog geen duidelijk­heid over impact personeel

  Luchtvaartmaatschappij Eurowings gaat vanuit Keulen alle korteafstandsvluchten aansturen van de Eurowings Group, de Lufthansa-afdeling waartoe ook Brussels Airlines behoort. Brussel krijgt, zoals eerder al was aangekondigd, de verantwoordelijkheid over de langeafstandsoperaties van de groep. Dat meldt Brussels Airlines. Of dit een impact zal hebben op het personeelsbestand, is nog niet duidelijk.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

Geld