Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) kibbelen over SWT bij Carrefour.
Volledig scherm
Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) kibbelen over SWT bij Carrefour. © Vanderveken/Belga

CD&V en N-VA kibbelen over brugpensioen Carrefour: "Het is de partij van Kris Peeters die dit blijft toelaten"

Sociaal akkoordDe vakbonden en de directie van Carrefour België zijn een compromisvoorstel overeengekomen: werknemers zullen op 56 jaar op SWT (het vroegere brugpensioen) kunnen gaan. Maar N-VA vraagt die mogelijkheid niet toe te laten. Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) schuiven ondertussen de hete aardappel naar elkaar door.

622 reacties

 • Alain Bibendum

  3 jaar geleden
  Beste Jan Een SWT brengt 350 EUR/maand meer aan de RSZ dan een werkloze !!! DAT x 12 x 11 hetzij 42.600 EUR cadeau aan Carrefour op onze kap. De waarheid mag gezegd worden
 • jan geens

  3 jaar geleden
  Aan al die gene die zeggen dat een swt qua kosten meevalt . 1000 euro sociale onlkosten ipv 1000 euro opbrengsten = 2000 x12 = 24000 x 11 jaar in het slechtste geval en je zit rond de 250000 euro ... nog voor het pensioen moet beginnen . We moeten echt af van dit gepamper . Ofwel is er een eerlijke SZ of wel is het ieder voor zich ...
 • Charel Jansens

  3 jaar geleden
  Mr Muyters jullie klaarblijkelijk met niets wat in het door jullie nogthans ondertekend regeerakkoord van 2014 , dus het ging en gaat vandaag dus enkel om de postjes want regeerakkoord word niet uitgevoerd en jullie verkiezingsbeloften liggen al sinds 2014 in de prullenmand .
 • Guido Dyck

  3 jaar geleden
  Deze beide heren kunnen op 55 !! op pensioen én als ze in een volgende regering geen mininster meer zijn gaan ze op swt gedurende 2 j ontvangen ze 100000 e en 2 medewerkers.Is altijd zo geweest.t Leven is mooi in de politiek.De burgers moeten zaaien opdat de politieke kaste voor zichzelf ruim kan oogsten.
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Nva wil natuurlijk die mensen in een zware miserie schoppen zo diep mogelijk en hun rijke vriendjes zo veel mogelijk sparen. Hoe smerig kun je zijn.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph

Geld