De Fokker 50 van Air Antwerp kreeg de kleuren rood-wit.
Volledig scherm
De Fokker 50 van Air Antwerp kreeg de kleuren rood-wit. © Air Antwerp

“Brussel-Zuid lijkt wel op Kosovo”: Air Antwerp start met dagelijkse vluchten naar Verenigd Koninkrijk als alternatief voor trein

Vanmorgen is op de luchthaven van Antwerpen de eerste vlucht van de nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp opgestegen richting Londen. De maatschappij mikt vooral op zakenreizigers die de verbinding per trein tussen Antwerpen en Londen te omslachtig en te lang duren vinden. Voor luchthavendirecteur Marcel Buelens heeft Antwerpen “wel een mooi station, maar als je in Brussel-Zuid toekomt, lijkt het meer op Kosovo dan hoofdstad Brussel”. 

79 reacties

 • Wlm Van Beeck

  3 jaar geleden
  Ik denk niet dat Transavia vanuit Deurne naar Londen City vliegt of ooit zal vliegen. 160 euro is misschien wel een faire prijs voor zo een snelle verbinding. Een vliegticket voor 10 euro vind ik pas pervers! Ik vraag me trouwens ook af of die trein onder het kanaal wel zo ecologisch is als je de totale macro-economische kost van de infrastructuur en rollend materieel bekijkt en de daaraan gekoppelde milieu belasting.
 • peter maas

  3 jaar geleden
  Heen en terug rond de 160 euro,dat zal dan transavia worden vermits deze beduidend goedkopere vluchten kan aanbieden.
 • Tom Vanlangenakker

  3 jaar geleden
  Ideaal voor zakenmensen waar tijd money is en relatief goedkoop.
 • johan vankeirs

  3 jaar geleden
  En wat zijn de prijskaartjes van deze vluchten tegenover de eurostar trein.
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Brussel-zuid heeft veel mogelijkheden om iets te eten,te kopen of gewoon ergens warm binnen te zitten..die persoon heeft Brussel-zuid van voor 1995 blijkbaar nooit gekend. Voor sommigen is goed blijkbaar nog niet goed genoeg..