Archiefbeeld Brusselse bouwwerf
Volledig scherm
Archiefbeeld Brusselse bouwwerf © Photo News

Brussel op 8 na duurste Europese hoofdstad om te bouwen

Brussel staat momenteel op de 9de plaats in de lijst van duurste Europese hoofdsteden om in te bouwen. Dat blijkt uit de International Construction Costs Index 2022, een studie van het internationale advies- en ontwerpbureau Arcadis. Wereldwijd bekleedt Brussel de 45ste plaats. De kosten stegen bij ons het voorbije jaar wel minder dan op veel andere plaatsen. 

8 reacties

 • Jan Desmet

  4 maanden geleden
  Vrije markt is gelijk aan rijke markt.
 • Jean Petermans

  4 maanden geleden
  De 9de plaats dus, dat valt dan al bij al dan nog goed mee.
 • Gaston Miar

  4 maanden geleden
  En zeggen dat het vroeger een aangename, bruisende, Vlaamse stad was. Vol ambachten(zie diverse straat- en pleinnamen). Zie nu wat de Waalse bourgeois ervan hebben gemaakt! Pure schande!
 • Jean Vangronsvelt

  4 maanden geleden
  Oproep aan de politiek: breek met Zelenski eer hij onze ondergang wordt.
 • willem merken

  4 maanden geleden
  Broekzele ik wil er nog niet geschilderd hangen.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.