Bitcoin
Volledig scherm
Bitcoin © REUTERS

Britse centrale bank waarschuwt voor crypto's bij betalingen

De gouverneur van de Britse centrale bank waarschuwt voor het gebruik van cryptomunten zoals bitcoins bij betalingen. Volgens Andrew Bailey schommelen digitale valuta's sterk in waarde en zijn ze daarom niet geschikt als middel voor het afhandelen van betalingen.

8 reacties

 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Een zeepbel die wel eens zal barsten, zij die het risico toch willen gaan, ga uw gang, op eigen risico
 • Dieter Desmet

  1 maand geleden
  Tot nu toe heeft niemand die bitcoin kocht en die langer dan een jaar hield verlies gedaan... Kan je van veel andere zaken niet zeggen :-) Vastgoed is een ander alternatief dat doorgaans zal stijgen in waarde.
 • Karel De Martelaere

  1 maand geleden
  Geef mij maar mijn crypto, dat brengt tenminste op. Mijn x euro crypto heeft al meer opgebracht dan mijn 10x euro op mijn spaarrekening. Neem de inflatie daar nog eens bij. Dan investeer je beter een deel van je geld in deze munten. Het is een volatiele markt, maar op de lange termijn gaat de prijs enkel omhoog.
 • Serge Vanruysseveldt

  1 maand geleden
  bitcoin is in mijn ogen beter dan de dollar. De dollar wordt bij gedrukt zonder tegenwaarde. Bij Bitcoin is een maximale oplage. Misschien is het fluctueren van de prijs van Bitcoin juist de oplossing tegen een torenhoge inflatie.
 • Laurent Wolters

  1 maand geleden
  Er is inderdaad geen onderliggende waarde, niet meer noch minder dan onze euro of dollar briefjes sinds de goud standaard gestopt werd door de Amerikanen. De enige waarde dat al deze hebben is erkenning door het volk. Gezien ik en u hard moeten werken voor deze euro’s op onze rekening (ook reeds digitaal trouwens) te krijgen en er anderzijds enkele clowns gewoon op een knop kunnen drukken om dat zelfde geld gratis voor niets aan te maken zodra ze zonder zitten, zou bitcoin een oplossing zijn
 1. Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen

  Productie­pro­ble­men bij Nike en Adidas in Zuid­oost-Azië: fabrieken sluiten om coronaver­sprei­ding in te dammen

  Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.
 2. Verkoop je je aandelen beter zodra je op vakantie vertrekt? Beursexpert Pascal Paepen: “Veel hangt af van het soort belegger dat je bent”
  PREMIUM

  Verkoop je je aandelen beter zodra je op vakantie vertrekt? Beursex­pert Pascal Paepen: “Veel hangt af van het soort belegger dat je bent”

  In juni denkt een mens al eens aan vakantie. Dit jaar is die allicht nog meer welkom dan andere jaren. Maar hoe zit het met beleggers? Kunnen zijn ook zorgeloos op vakantie trekken? Of verkopen ze maar beter eerst al hun aandelen? Onze beursexpert Pascal Paepen geeft advies. “De ene neemt maar beter zijn voorzorgen, terwijl de andere rustig mag blijven beleggen, vakantie of niet.”

Geld