De schade in Trooz, in de vallei van de Vesder. “Als we dit soort overstromingen of andere weerfenomenen frequenter gaan zien - en daar spreekt men toch van - staat er wel iets te gebeuren. Dan gaan we op termijn naar premieverhogingen, dat is niet uitgesloten.”
Volledig scherm
PREMIUM
De schade in Trooz, in de vallei van de Vesder. “Als we dit soort overstromingen of andere weerfenomenen frequenter gaan zien - en daar spreekt men toch van - staat er wel iets te gebeuren. Dan gaan we op termijn naar premieverhogingen, dat is niet uitgesloten.” © Photo News

Brandverzekering bijna helft duurder in tien jaar, en watersnood zal prijs nóg doen stijgen

De premie voor de brandverzekering is in ons land op tien jaar tijd ruim 43 procent duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. Bovendien dreigt de verzekeringspremie de komende jaren nog verder op te lopen. Dat komt door de schade die extreme weerfenomenen, zoals de ‘waterbom’ die twee weken geleden over het zuidoosten van ons land trok, aanrichten. De verzekeringssector zelf vindt het te vroeg om de impact in te schatten, maar op basis van de cijfers lijkt een stijging onafwendbaar. Al zal die waarschijnlijk wel met enige vertraging te voelen zijn in onze portemonnee.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.