Voor de Noord-Duitse kust dreigt een containerschip vol met meststoffen te ontploffen. De 22 bemanningsleden zijn al van boord kunnen gegaan. Rond het schip is een veiligheidszone ingesteld van 5 kilometer. Het vrachtschip 'Purple Beach' ligt ongeveer 30 kilometer van de kust van het eiland Helgoland in de Noordzee. Maandagavond al kwam er rook uit het laadruim van het 192-meter lange schip. Toen duidelijk werd dat er schadelijke stoffen waren vrijgekomen, werden de 22 bemanningsleden van boord gehaald en naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Er geldt op dit ogenblik een veiligheidszone van 5 kilometer door mogelijk ontploffingsgevaar. Door de hitte en de dampen kunnen reddingsschepen dus niet bij het schip. Er zou geen risico zijn voor het milieu. Aan bewoners wordt wel aangeraden ramen en deuren dicht te houden.

Brandend mestschip op Noordzee staat op ontploffen

Voor de Noord-Duitse kust dreigt een vrachtschip geladen met meststoffen te exploderen. Rond het schip Purple Beach is een veiligheidszone ingesteld van vijf kilometer, waar niemand mag komen. Boven de steden Cuxhaven en Bremerhaven hangen wolken die afkomstig zijn van het vrachtschip. De steden zijn getroffen door stankoverlast.

  1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

    Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

    Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.

Geld