Het Euro-standbeeld voor de Europese Centrale Bank in Frankfurt.
Volledig scherm
Het Euro-standbeeld voor de Europese Centrale Bank in Frankfurt. © Photo News


Coronapandemie duwt Europese overheidsschuld naar recordhoogte

De coronapandemie heeft zwaar ingehakt op de staatsfinanciën in de Europese Unie. Zowel het begrotingstekort als de overheidsschuld nam fors toe door de maatregelen die de overheden namen om de pandemie in te dijken, zo bevestigen cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag  bekendmaakte.

7 reacties

 • Alexa Grieken

  1 week geleden
  Hou u maar vast, eerst verplichten om over te schakelen op slimme meters en elektrisch rijden. Dan alles zwaar belasten wat met elektriciteit te maken heeft. ZO gaan ze hun inkomsten terugvorderen. Verschiet niet als het piekuur tienmaal zoveel het tarief zal zijn of dat men afgeschakeld wordt vanop afstand omdat ons net het niet aankan. Enkel voor wie betaalt zal er toegang zijn op zo een momenten.
 • ingrid grieten

  2 weken geleden
  Als ik 5 miljoen op de bank heb en ik maak een begroting op van drie miljoen die echter vier miljoen blijkt te kosten dan is er inderdaad een begrotingstekort van 1 miljoen maar er blijft ook 1 miljoen op de bankrekening.
 • Patrick De pauw

  2 weken geleden
  Daar zijn ze al?onze spaarcenten moeten dat betalen wees gerust het steekt hun de ogen uit al die miljarden op spaarrekeningen
 • Frans Peeters

  2 weken geleden
  En alle steun maatregelen die de overheid uit hare hoed toveren voor horeca en andere zullen wij voor op moeten draaien
 • leo Mariën

  2 weken geleden
  Prijzen van alles en nog wat gaan sterk stijgen, daar mag je zeker van zijn. De EU wil inflatie en liefst meer dan 2%. Het zou me niets verwonderen dat we voor een periode van hyperinflatie staan. Het volgende probleem staat trouwens reeds voor de deur, elektrificatie. Er zijn hiervoor zoveel grondstoffen nodig dat de prijzen door het dak zullen gaan. Allemaal kassa voor de overheid want op stijgende prijzen zit tussen de 6% en 21% BTW.
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

Geld