Het Euro-standbeeld voor de Europese Centrale Bank in Frankfurt.
Volledig scherm
Het Euro-standbeeld voor de Europese Centrale Bank in Frankfurt. © Photo News


Coronapandemie duwt Europese overheidsschuld naar recordhoogte

De coronapandemie heeft zwaar ingehakt op de staatsfinanciën in de Europese Unie. Zowel het begrotingstekort als de overheidsschuld nam fors toe door de maatregelen die de overheden namen om de pandemie in te dijken, zo bevestigen cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag  bekendmaakte.

7 reacties

 • Alexa Grieken

  3 weken geleden
  Hou u maar vast, eerst verplichten om over te schakelen op slimme meters en elektrisch rijden. Dan alles zwaar belasten wat met elektriciteit te maken heeft. ZO gaan ze hun inkomsten terugvorderen. Verschiet niet als het piekuur tienmaal zoveel het tarief zal zijn of dat men afgeschakeld wordt vanop afstand omdat ons net het niet aankan. Enkel voor wie betaalt zal er toegang zijn op zo een momenten.
 • ingrid grieten

  3 weken geleden
  Als ik 5 miljoen op de bank heb en ik maak een begroting op van drie miljoen die echter vier miljoen blijkt te kosten dan is er inderdaad een begrotingstekort van 1 miljoen maar er blijft ook 1 miljoen op de bankrekening.
 • Patrick De pauw

  4 weken geleden
  Daar zijn ze al?onze spaarcenten moeten dat betalen wees gerust het steekt hun de ogen uit al die miljarden op spaarrekeningen
 • Frans Peeters

  4 weken geleden
  En alle steun maatregelen die de overheid uit hare hoed toveren voor horeca en andere zullen wij voor op moeten draaien
 • leo Mariën

  4 weken geleden
  Prijzen van alles en nog wat gaan sterk stijgen, daar mag je zeker van zijn. De EU wil inflatie en liefst meer dan 2%. Het zou me niets verwonderen dat we voor een periode van hyperinflatie staan. Het volgende probleem staat trouwens reeds voor de deur, elektrificatie. Er zijn hiervoor zoveel grondstoffen nodig dat de prijzen door het dak zullen gaan. Allemaal kassa voor de overheid want op stijgende prijzen zit tussen de 6% en 21% BTW.
 1. ANALYSE. Vivaldi klopt zich op de borst, maar prijskaartje is nog heel onduidelijk
  PREMIUM

  ANALYSE. Vivaldi klopt zich op de borst, maar prijskaart­je is nog heel onduide­lijk

  De federale regering is het eens geraakt over de vergroening van de bedrijfswagens. Liberalen deden wat water bij de wijn, linkse partijen slikten hun afkeer voor bedrijfswagens door - mits extra centje voor de sociale zekerheid - en uiteindelijk kreeg Van Peteghem groen licht. “Ze zeggen altijd dat we het over zo’n dossier nooit met zeven partijen zullen eens geraken, maar het is toch maar weer gelukt.” Al heeft het akkoord ook een (onzeker) prijskaartje.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Geld