AFP
Volledig scherm
© AFP

Bosch opent nieuwe chipfabriek in Dresden, ook voor auto-industrie die met wereldwijd tekort kampt

Bosch heeft in Dresden, in het oosten van Duitsland, een nieuwe chipfabriek geopend. De productie start er een half jaar vroeger dan verwacht, om ook aan de auto-industrie te kunnen leveren. Die kampt door de coronacrisis met een wereldwijd tekort aan computerchips. Verschillende autofabrikanten moesten hierdoor de afgelopen maanden zelfs de productie tijdelijk stilleggen of verminderen.

3 reacties

 • Zeno Branders

  1 week geleden
  Mooi om dit in eigen land te doen. Op termijn 700 jobs is een mooie zaak. Hopelijk wordt de droom niet gehinderd door een of andere linkse aktiegroep.
 • Feline Noé

  1 week geleden
  Eindelijk! Europa moet alles zelf kunnen maken! Hopelijk kan België een deel zijn van de toekomst en ook met plannen komen om een deel te zijn van de chip industrie.
 • Dave Depaepe

  1 week geleden
  hah, en ik die dacht dat er enkel grondstoffen te weinig waren..
 1. Kamercommissie legt striktere betaaltermijnen op voor bedrijven

  Kamercom­mis­sie legt striktere betaalter­mij­nen op voor bedrijven

  De betalingstermijnen van bedrijven en van de overheid aan andere bedrijven worden strakker omlijnd. De Kamercommissie Economie heeft zich daarvoor vandaag unaniem achter een wetsvoorstel van CD&V geschaard. Bedoeling is ondernemingen beter te beschermen, nu bij vele door de coronacrisis het water aan de lippen staat. Eerst moet er wel nog een tweede lezing én een goedkeuring in de plenaire vergadering aan te pas komen.

Geld