Volledig scherm
© AFP

Boeing mag eerste 737 MAX leveren sinds vliegverbod

De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing mag voor het eerst een nieuwe 737 MAX aan een klant leveren sinds het wereldwijde vliegverbod in maart 2019. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA bevestigd. Zij leverde een "airworthiness certificate" (certificaat van luchtwaardigheid) af voor een exemplaar.

3 reacties

 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  2 maanden geleden
  Ik zie nog maar 2 reacties  nu maar mag ik die twee 'experts' erop attent maken dat alle ruimtevluchten inclusief iss VOLLEDIG op software 'draaien' ! 
 • geert schoensetters

  2 maanden geleden
  Stap er nooit in ! Het toestel kan niet in de lucht blijven zonder tussenkomst software. We weten allen hoe betrouwbaar software is : zelfs mijn elektrische fiets loopt soms vast. Een vliegtuig moet aerodynamisch zo ontworpen zijn dat het vanzelf vliegt. Dit toestel wil enkel klimmen maar dan zo sterk dat het overtrokken geraakt. De software moet dat tegengaan. Niet goed bezig
 • RENE LENAERTS

  2 maanden geleden
  Als gewezen piloot van de oude school blijf ik huiveren van computers die vliegtuigen in een crash kunnen sturen. Elk modern toestel zou een "overrule-systeem" moeten hebben dat piloten toelaat onmiddellijk op manueel over te schakelen en ze moeten getraind worden om dit ook te (durven!) doen bij de minste twijfel aan automatische functies.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig

Geld