UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Blackouts? Bedrijven zijn klaar voor afschakelen verbruik op piekmomenten

De bedrijfs- en industriële wereld in België is klaar voor 'demand response', een systeem waarbij energieverbruikers op piekmomenten gecoördineerd afgeschakeld worden van het net. Demand response staat in België nog in de kinderschoenen, maar het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft die piste als een van de structurele oplossingen voor het capaciteitsprobleem in België naar voren geschoven op een seminarie voor beleidsmakers.

 1. "Meer dan 50 procent kans op scheurtjes in Tihange 2"

  "Meer dan 50 procent kans op scheurtjes in Tihange 2"

  Volgens Willy De Roovere, topman van atoomwaakhond FANC, is met de scheurtjes in reactor Doel 3 mogelijk slechts het tipje van de ijsberg ontdekt. "Ik zou het verrassend vinden, mocht in Tihange niets aan de hand zijn", zegt hij vandaag in een interview met de krant De Morgen. Het mogelijk langdurig stilliggen van de kerncentrales Doel 3 en Tihange 2 dreigt de elektriciteit overigens duurder te maken, zegt staatssecretaris Melchior Wathelet dan weer in de Coreliokranten.
 2. "Alle kernreactoren in Doel en Tihange lopen gevaar"
  Update

  "Alle kernreacto­ren in Doel en Tihange lopen gevaar"

  Niet alleen Doel 3, maar álle zeven kernreactoren in ons land lopen gevaar. Dat zegt Eric van Walle van het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol in de krant Het Laatste Nieuws. "Meer nog: in alle reactoren van die generatie - wereldwijd - kunnen afwijkingen opduiken." De problemen met de reactorkuip in Doel zijn immers te wijten aan een constructiefout die niet alleen aan de producent, maar ook aan het gebruikte staal of het productieproces van destijds kan liggen.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.