Kris Peeters, minister van Werk
Volledig scherm
Kris Peeters, minister van Werk © BELGA

Binnenkort streefcijfers voor allochtone werknemers in privésector?

Werkgevers en bedrijven zullen in de toekomst mogelijk kunnen werken met streefcijfers voor werknemers uit kansengroepen of aanwervingscampagnes specifiek op hen kunnen richten. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) maakt werk van een KB voor 'positieve acties' voor minderheden in de privé. 

172 reacties

 • Pieter Verhulst

  4 jaar geleden
  Ik gok dat Peeters volgende federale verkiezingen een plaats krijgt bij nva. Als wederdienst om hen nog groter te maken. Dan mag hij misschien wel eerste minister worden. Nog beter voor BDW
 • walter boelen

  4 jaar geleden
  dacht dat je als werkgever zelf bepaald wie je aanneemt zijn loon correct en er voor zorgt dat de klanten tevreden zijn en als dat niet kan hoeft het voor mij niet
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Een 'dwingender kader' na ... op den duur bel je een bedrijf dan op en iemand beantwoordt je zonder kennis van taal. Mijn kinderen hebben een buitenlandse vader, maar hebben nooit om werk verlegen gezeten. Er is geen racisme in België op de werkvloer. De werkvloer vraagt alleen competentie, stiptheid en werklust. Voor minder gaan betekent dat uw bedrijf failliet zal gaan.
 • Fredien Vandervekens

  4 jaar geleden
  Allemaal goed en wel, die "streefcijfers" voor "allochtonen". Of diezelfde "allochtonen" dààr blij mee gaan zijn is twijfelachtig. Mogelijk zelfs een klacht bij hun Klaagmuur Unia van een "verontwaardigde" allochtoon. Peeters "viseert" ons, hij wil dat we "werken" !
 • Jens van den Broeck

  4 jaar geleden
  "sorry, enkel kleurlingen mogen deze job. En nu buiten". Het ware gelaat van CD&V toont zich nogmaals