AFP
Volledig scherm
© AFP

Bijna vijfde van wereldwijde verkoop gebeurt online

Het coronavirus heeft de onlineverkoop wereldwijd een flinke duw in de rug gegeven. Het aandeel van de e-commerce in de totale verkoop steeg vorig jaar van 16 naar 19 procent, zo zegt UNCTAD, de Conferentie voor Handel en Ontwikkeling van de Verenigde Naties.

5 reacties

 • johny vanderlinden

  2 weken geleden
  Zolang je gratis mag terugsturen zal het ginder zijn om te kopen, te showen en terug te sturen, dan geen sprake van milieu.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  De EU aast er op om daar belastingen op te heffen. De miljarden coronasteun die de landen krijgen moet voor de helft terug betaald worden. De andere helft willen ze recupereren met eigen belastingen. Zo willen ze de soevereine belastingbevoegdheid van de landen zelf doorbreken. En dan kunnen wij op dat hoogste overheidsbeslag ook nog eens Europese taksen en belastingen betalen.
 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  ja 't waar het kàn inderdaad allemaal wel goedkoper en gemakkelijker zijn maar dan voor sommige artikels die je bekend zijn. Na 3 katten in een zak gekocht te hebben, geef ik het toch wel op. Lokaal en regionaal mét goede persoonlijke dienstverlening en contact is me wichtig. Idem voor afsluiten van bank- en verzekeringsdiensten.
 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Diegenen die reeds lang via internet verkopen werken steeds meer geperfectioneerd en diegenen die ermee begonnen zijn door Covid leren heel snel bij (behalve veel take aways die denken driesterrenprijzen te kunnen aanrekenen en bijv. bij levering 1 à 1,5 euro per kilometer - die zullen verdwijnen) Ik zie voor de toekomst de aankopen via internet door particulieren nog gigantisch stijgen. Weinig winkels en zelfs winkelkettingen zullen nog kunnen concurreren. De consument wordt ook veel slimmer.
 • Gerd Peeters

  2 weken geleden
  Tja,wat moesten we doen, winkels waren er niet open,en diegene die wel open waren, daar moest je in racetempo winkelen, dan liever thuis online.
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 2. Brussels Airport in april nog altijd maar op tiende van normale aantal passagiers
  3

  Brussels Airport in april nog altijd maar op tiende van normale aantal passagiers

  In april 2021 reisden er 250.065 passagiers via Brussels Airport, een daling met 89 procent ten opzichte van april 2019 (voor de coronacrisis), maar wel een iets hoger aantal dan in februari en maart. Dat meldt de luchthaven woensdag. Het lage percentage is een gevolg van het verbod op niet-essentiële reizen dat gold tot 18 april en van de vele reisbeperkingen en -voorwaarden, klinkt het. De luchtvracht bleef daarentegen sterk groeien: de volumes stegen met 72 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2020.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm

Geld