Shutterstock / ADragan
Volledig scherm
© Shutterstock / ADragan

Bijna een op de tien bedrijven ging coronacrisis in als zombie

Bijna één op de tien bedrijven in België is nog amper levensvatbaar, ook al had het de voorbije 15 maanden recht op coronasteun. Dat schrijven De Tijd en L’Echo vandaag.

1 reactie

 • eric loyens

  1 maand geleden
  De regering wou toch enkel de levensvatbare bedrijven redden door steun te geven als dit artikel juist is dan zijn er miljoenen euros cado gegeven aan bedrijven die na de corona zullen verdwijnen met geld van de gemeenschap in hun zakken
 1. Bpost en VDAB willen dit jaar 500 werkzoekenden opleiden tot postmedewerker
  11

  Bpost en VDAB willen dit jaar 500 werkzoeken­den opleiden tot postmede­wer­ker

  Arbeidsbemiddelingsdienst VDAB en postbedrijf bpost hebben de handen in elkaar geslagen om dit jaar meer dan 500 werkzoekenden op te leiden tot post- en pakketmedewerker. Dat melden ze woensdag. In september kunnen 300 nieuwe kandidaten starten aan een opleidingstraject. Naast de kans op een vaste job, krijgen de kandidaten ook de mogelijkheid om een rijbewijs en een diploma secundair onderwijs te behalen.
 2. Nationale Bank verwacht dat economie tegen eind dit jaar op niveau van voor coronacrisis zit
  6

  Nationale Bank verwacht dat economie tegen eind dit jaar op niveau van voor coronacri­sis zit

  Tegen eind dit jaar zou de Belgische economie al opnieuw op het niveau van voor de coronapandemie aanbelanden, dat is ruim een half jaar vroeger dan verwacht. Dat blijkt uit de jongste prognoses van de Nationale Bank (NBB) die werden voorgesteld door gouverneur Pierre Wunsch. Voor dit jaar verwacht de NBB een economische groei van 5,5 procent, dat is zo’n 2 procentpunt meer dan bij de vorige prognose begin dit jaar. Voor 2022 gaat de Nationale Bank uit van een groei met 3,3 procent. “Alle lichten staan op groen voor het economisch herstel”, aldus Wunsch.

Geld