Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © GettyImages

Bijna drie keer meer aanvragen afbetalingsplan energierekening: “Het bedrag waarvoor uitstel wordt gevraagd, is maal 4,5 gegaan”

Het aantal gezinnen dat moeilijkheden ondervindt om zijn energiefactuur te betalen, is sinds begin dit jaar bijna verdrievoudigd. Dat vertaalt zich (nog) niet in grote sociale drama’s, met dank aan het uitgebreid sociaal tarief. “Maar we zetten ons schrap voor wat er mogelijk nog op ons afkomt”, aldus OCMW’s en een incassobureau.

13 reacties

 • devosf frederik

  4 maanden geleden
  beste oplossing is nog altijd beter isoleren, lage temperatuursverwarming waar mogelijk ..
 • Ruben Beylemans

  5 maanden geleden
  De prijzen terug op de normale manier laten verlopen zoals ter voren. De overwinsten moeten stoppen. Mensen blijven dit niet betalen. Het moet veranderen en liefst zo rap mogelijk. De alarmbel is meerdere afgegaan en we willen het niet meer. Voor niemand is dit nog betaalbaar.
 • Tina Colpaert

  5 maanden geleden
  Zal tof worden u lening huis lening elektrische wagen en straks lening gas elektriciteit afbetalen!!!!
 • Jean Donny

  5 maanden geleden
  Uitstel van betaling is geen afstel enkel het probleem voor je uitschuiven en uiteindelijk verzwaren! Bron van het verhaal zijn de prijzen en die moeten aangepakt worden.
 • Bernard Vandenberghe

  5 maanden geleden
  Als we spreken van woekerwinsten dan staat onze regering op de eerste plaats. Door de hoge energieprijzen zijn de inkomsten aan taksen en allerhande veel hoger. En dan zeggen dat er geen middelen ter beschikking zijn
 1. Cryptobank Genesis stevent af op faillissement, ook gevolgen voor Bitvavo
  7

  Cryptobank Genesis stevent af op faillisse­ment, ook gevolgen voor Bitvavo

  Cryptobank en -investeerder Genesis Global Capital bereidt zich voor op een faillissement, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zou daarover vertrouwelijke gesprekken voeren met groepen schuldeisers. Door de problemen van Genesis, een dochterbedrijf van Digital Currency Group, is onder andere het Nederlandse Bitvavo er niet zeker van dat tientallen miljoenen euro’s aan gestalde klanttegoeden terug worden betaald.
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.