Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Bijna 10 miljard euro omzet: hoe groot is e-commerce in België eigenlijk?

PS-voorzitter Paul Magnette mag dan al voor een e-commerce-uitstap pleiten, met een omzet van bijna 10 miljard euro in 2021 vertegenwoordigt de sector een aanzienlijke economische waarde. Al kon die volgens experts nog groter zijn. 

 1. ANALYSE. Moeten we ons zorgen maken over stijgende inflatie? “Dit kan een loon-prijsspiraal in werking zetten”
  PREMIUM

  ANALYSE. Moeten we ons zorgen maken over stijgende inflatie? “Dit kan een loon-prijsspi­raal in werking zetten”

  Vier maanden lang werd het leven telkens iets minder snel duurder. Maar daaraan is deze maand voorlopig een eind gekomen. Het inflatiecijfer dat aangeeft hoe duur het leven is tegenover een jaar eerder, ging opnieuw (licht) omhoog. Hoe komt dit? Zijn er gevolgen voor onze portemonnee? En waarom houden we beter de kerninflatie in het oog? Bankeconomen Koen De Leus en Peter Vanden Houte leggen uit.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. “Zelfs Spanje en Griekenland hebben betere begroting”: oppositiepartijen niet onder de indruk van akkoord

  “Zelfs Spanje en Grieken­land hebben betere begroting”: oppositie­par­tij­en niet onder de indruk van akkoord

  De oppositiepartijen zijn niet onder de indruk van de begrotingscontrole waarover de federale regering het eens is geraakt. PVDA en Vlaams Belang laken dat de regering het geld gaat zoeken bij de gepensioneerden. “De mensen hebben schrik en u stelt ze niet gerust. Zelfs Italië, Spanje en Griekenland hebben een betere begroting”, luidt het bij N-VA. De coalitiepartners blikken al vooruit naar volgende akkoorden.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.