Jeff Bezos.
Volledig scherm
Jeff Bezos. © REUTERS

Bezos verkocht al voor 5,5 miljard euro aan aandelen van Amazon

Amazon-stichter en -topman Jeff Bezos heeft in mei al voor 6,7 miljard dollar (5,5 miljard euro) aan aandelen van zijn onlinewinkelbedrijf verkocht. Dat blijkt uit documenten van de Amerikaanse beurswaakhond US Securities and Exchange Commission (SEC).

4 reacties

 • Bruno Verhoeven

  1 maand geleden
  Een slim man. Met visie.
 • OLIVIER LAUWERS

  1 maand geleden
  Nu nog respect voor zijn werknemers.
 • Jan Van Bavel

  1 maand geleden
  Zou Bezos de minderbegoede financieel willen steunen ? Pas dan is hij de rijkste man zowel financieel en als mens.
 • Robert Thomassen

  1 maand geleden
  Goed bezig...die zijn broodje is gebakken...en goed belegd.
 1. Gents biotechnologiebedrijf Biotalys trekt naar Brusselse beurs

  Gents biotechno­lo­gie­be­drijf Biotalys trekt naar Brusselse beurs

  Het Gentse biotechnologiebedrijf Biotalys heeft beslist vers kapitaal op te halen via een beursgang op Euronext Brussel. Dat schrijven De Tijd en De Standaard vandaag. Hoeveel het precies in gedachten heeft, is nog even geheim, maar twee nieuwe investeerders zijn al bereid 10 miljoen euro op te hoesten. Daarbovenop kan Biotalys vermoedelijk rekenen op de steun van zijn bestaande aandeelhouders, waaronder Gimv en Ackermans & van Haaren. Het bedrijf zal in de komende weken zijn debuut maken.
 2. ECB brengt geen veranderingen aan in rentetarieven en crisissteun en verhoogt verwachtingen voor economische groei en inflatie
  Economie
  2

  ECB brengt geen veranderin­gen aan in rentetarie­ven en crisis­steun en verhoogt verwachtin­gen voor economi­sche groei en inflatie

  De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zoals verwacht gelijk op het historisch lage niveau. Ook verandert de centrale bank niets aan het opkoopprogramma voor obligaties, waarmee de bank probeert de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Ook heeft de ECB zijn groeiverwachting voor 2021 flink verhoogd aangezien het economische herstel in de eurozone harder gaat dan gedacht. Ook de prognose voor de inflatie is naar boven bijgesteld, maar de sterke toename van het prijspeil is waarschijnlijk wel tijdelijk van aard.

Geld