Nikei, de aandelenmarkt van Tokio, verloor meer dan 3 procent.
Volledig scherm
Nikei, de aandelenmarkt van Tokio, verloor meer dan 3 procent. © EPA

Beurzen dalen fors uit angst om nieuwe coronavariant

EconomieDe nieuwe coronamutatie B.1.1.529 die in Zuid-Afrika rondwaart en donderdag wereldkundig werd gemaakt, zorgt overal ter wereld voor bezorgde reacties. Engeland, Israël en Schotland sluiten de grenzen voor meerdere Afrikaanse landen en ook Australië overweegt reisbeperkingen in te stellen. Intussen kelderden de Aziatische markten en olieprijzen in reactie op het nieuws. Ook de Europese beurzen gaan een fors lagere opening tegemoet.

18 reacties

 • freddy vandercruyssen

  1 jaar geleden
  en de gasprijzen ook ??
 • wesley christiaens

  1 jaar geleden
  Dat is allemaal poppenkast. Fictief geld dat fictief omhoog en omlaag gaat. Door allerhande aanpassingen is geen enkele valuta of aandeel nog reëel van waarde. Denk maar aan de dollar als voorbeeld.
 • geert jespers

  1 jaar geleden
  Vadertje staat moet zijn deel krijgen. Hoe gaan we anders die miljarden schulden betalen? Gaan de banken die we met zijn allen gered hebben deze schulden misschien kwijtschelden?
 • Raf Leysen

  1 jaar geleden
  De olieprijzen ‘kelderen’… en aan de pomp gaat er waarschijnlijk 1 cent af 🙄
 • Johan Aerts

  1 jaar geleden
  Hoe meer je het virus uit daagt hoe sterker het wordt dat noemen ze dan een variant. Iedereen moet gevaccineerd worden desnoods onder toezicht van het leger dit overal ter wereld. Let vooral goed op want dit virus is Op de markt om de bevolking te reduceren het copyright zichzelf en komt telkens sterker uit de hoek. (
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.