Nikei, de aandelenmarkt van Tokio, verloor meer dan 3 procent.
Volledig scherm
Nikei, de aandelenmarkt van Tokio, verloor meer dan 3 procent. © EPA

Beurzen dalen fors uit angst om nieuwe coronavariant

EconomieDe nieuwe coronamutatie B.1.1.529 die in Zuid-Afrika rondwaart en donderdag wereldkundig werd gemaakt, zorgt overal ter wereld voor bezorgde reacties. Engeland, Israël en Schotland sluiten de grenzen voor meerdere Afrikaanse landen en ook Australië overweegt reisbeperkingen in te stellen. Intussen kelderden de Aziatische markten en olieprijzen in reactie op het nieuws. Ook de Europese beurzen gaan een fors lagere opening tegemoet.

18 reacties

 • freddy vandercruyssen

  2 maanden geleden
  en de gasprijzen ook ??
 • Wesley Christiaens

  2 maanden geleden
  Dat is allemaal poppenkast. Fictief geld dat fictief omhoog en omlaag gaat. Door allerhande aanpassingen is geen enkele valuta of aandeel nog reëel van waarde. Denk maar aan de dollar als voorbeeld.
 • geert jespers

  2 maanden geleden
  Vadertje staat moet zijn deel krijgen. Hoe gaan we anders die miljarden schulden betalen? Gaan de banken die we met zijn allen gered hebben deze schulden misschien kwijtschelden?
 • Raf Leysen

  2 maanden geleden
  De olieprijzen ‘kelderen’… en aan de pomp gaat er waarschijnlijk 1 cent af 🙄
 • Johan Aerts

  2 maanden geleden
  Hoe meer je het virus uit daagt hoe sterker het wordt dat noemen ze dan een variant. Iedereen moet gevaccineerd worden desnoods onder toezicht van het leger dit overal ter wereld. Let vooral goed op want dit virus is Op de markt om de bevolking te reduceren het copyright zichzelf en komt telkens sterker uit de hoek. (