De Waalse minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke.
Volledig scherm
De Waalse minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke. © Photo News

Bestuursleden luchthaven Charleroi trekken naar Venetië om te vergaderen: “Reis kostte netto maar duizend euro”

De raad van bestuur van de luchthaven van Charleroi vond eind augustus in Venetië plaats in plaats van in Gosselies. De Waalse minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) verdedigt die beslissing nu. “De reis heeft de luchthaven netto maar een duizendtal euro gekost”, klonk het maandag in het Waals Parlement.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Philip Morris heeft last van chiptekort voor e-sigaretten

  Philip Morris heeft last van chiptekort voor e-sigaretten

  Tabaksproducent Philip Morris International heeft last van de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders. Het bedrijf gebruikt chips voor zijn IQOS-apparaten, elektronische sigaretten die tabakscapsules opwarmen in plaats van te verbranden en die volgens het bedrijf minder slecht voor de gezondheid zijn dan roken. Door de chiptekorten heeft Philip Morris naar eigen zeggen moeite om aan de vraag naar de IQOS-apparaatjes te voldoen.

Geld