ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Benzineprijzen naderen opnieuw records: 2,35 euro voor liter benzine 98

Benzine tanken wordt dinsdag duurder, diesel tanken iets goedkoper. Dat meldt de FOD Economie.

50 reacties

 • Gilbert Flament

  1 maand geleden
  Olie kopen in Venezuela, die mensen hebben werk nodig en wij olie!
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Hallo, in het buitenland is de benzine veel goedkoper...! Wie is hier den dief in België...!
 • Peter Viaene

  1 maand geleden
  De meesten snappen het hier gewoon niet: door ons gedrag van de laatste 100 jaar (een seconde op de geologische tijdschaal) zijn we de wereld om zeep aan het helpen voor de toekomstige generaties. We moeten ons gedrag aanpassen en dat zal pijn doen.
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Het zijn de vele regels en de ontelbare taksen die overheden iedereen vandaag aanrekenen en de olieproducenten opleggen, die hoofdzakelijk de prijs van de brandstoffen aan de pomp bepalen en de prijzen steeds verder de hoogte injagen. Zo worden we vandaag volledig gepluimd door een groene religie, die alles een iedereen zo snel mogelijk aan hun elektrisch laadinfuus wilt hangen. Het lijkt wel het nieuwste Christendom te zijn, met dure aflaten om je ziel en de wereld te redden van de ondergang.
 • Danny Conings

  1 maand geleden
  En langs de andere kant maken de energie leveranciers woekerwinsten. Probeer het maar eens te begrijpen. Onmogelijk gewoon. De speculanten die dit veroorzaken slapen hopelijk nog goed snachts nadat ze hun geld geteld hebben , 'verdiend' op de kap van de werkende mens
 1. Ook de oudste pompbediende van het land snapt dure brandstofprijzen niet meer: “Geen wonder dat iedereen een elektrische fiets koopt”
  PREMIUM
  Zwevezele

  Ook de oudste pompbedien­de van het land snapt dure brandstof­prij­zen niet meer: “Geen wonder dat iedereen een elektri­sche fiets koopt”

  De cijfers aan de pomp blijven de pan uit swingen. Honderd euro voor een volle tank is geen uitzondering en bij die bedragen krabt Urbain Goethals (90) zich toch even in het haar. Hij is de oudste pompbediende van het land en runt al 64 jaar tankstation De Warande in Zwevezele. “Dit jaar heb ik de prijzen al meer dan honderd keer moeten aanpassen”, zucht hij. “Bij de oliecrisis in de jaren zeventig was het bijlange zo erg niet.”
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Moederbedrijf van webshop AliExpress voelt Europese btw-regels en Chinese lockdowns

  Moederbe­drijf van webshop AliExpress voelt Europese btw-re­gels en Chinese lockdowns

  De ooit stormachtige groei van het Chinese webwinkel- en techconcern Alibaba — moederbedrijf van webshop AliExpress — is in het afgelopen kwartaal tot stilstand gekomen. De totale opbrengsten bedroegen 205,6 miljard yuan, omgerekend 29,9 miljard euro. Dat is evenveel als vorig jaar. Analisten hadden alom op een aanzienlijke daling van de omzet gerekend. De winst halveerde tot een bedrag van omgerekend 3 miljard euro.