ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Benzine en diesel worden goedkoper: is einde van forse prijsstijgingen in zicht?

Morgen betaal je voor benzine en diesel flink minder. Sinds de Russische inval in Oekraïne stegen de brandstofprijzen fors. Vanaf morgen bereiken ze terug het niveau van voor de oorlog. “Op de internationale markten stegen de prijzen gisteren vrij sterk, terwijl ze vandaag alweer licht afnamen”, zegt Johan Mattart, directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars. Is het einde in zicht of blijft de prijs nog lange tijd onvoorspelbaar?

22 reacties

 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Maar de stookolie is nog altijd niet genoeg gedaald én dat heb je nodig voor uw huis te verwarmen. Het gebruik van de auto kun je wat aanpassen maar de kou in huis kun je alleen aanpassen door te verwarmen.
 • Kris Meltens

  2 maanden geleden
  De accijnskorting van 16 ct per liter loopt ten einde op 31/12. Nog niemand aan gedacht zeker?
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Aan dezelfde taksen, accijnzen en btw van twee jaar geleden zou een liter benzine of diesel nu max. 1,46 € mogen kosten. Nog steeds ontvangt de regering momenteel 1,27 € aan deze taks diefstal.
 • Johan De Smet

  2 maanden geleden
  Ze zullen wel weer iets verzinnen om de prijzen weer op te drijven, wees daar maar zeker van
 • marc schollaerts

  2 maanden geleden
  Ze zijn weer aan het liegen De prijzen van het vat zijn goedkoper maar de prijzen aan de pomp zullen nog schandalig hoog zijn door het afromen van de regering En dan kunnen ze de prijzen nog niet verlagen de bende dieven
 1. Een dagje op het grootste én properste tankstation ter wereld, ‘Aire de Berchem’: “Voor goedkope benzine moet je hier niet meer zijn, wel voor de toiletten en tabak”
  PREMIUM

  Een dagje op het grootste én properste tankstati­on ter wereld, ‘Aire de Berchem’: “Voor goedkope benzine moet je hier niet meer zijn, wel voor de toiletten en tabak”

  Hartje zomer en dus zijn het hoogdagen voor tankstations langs de Europese reiswegen. Maar nòg meer voor dat van Berchem in Luxemburg. Met 51 beschikbare pompen en dagelijks tot 25.000 passerende toeristen en truckers ligt hier het grootste tankstation ter wereld. Verslag vanuit een mierennest - dertig keer groter dan een gemiddeld snelwegstation - waar ook heel wat Vlaamse vakantiegangers kind aan huis zijn, en dat ook om een heel andere reden: “Zulke propere toiletten, meneer. Dat vind je nergens, zelfs niet in België.”
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.