ANP
Volledig scherm
© ANP

"Belgische spaarders verloren ruim 20 miljard euro aan koopkracht op jaar tijd"

De combinatie van lage rentevoeten op de spaarboekjes en een torenhoge inflatie heeft het spaargeld in de eurozone fors aan koopkracht doen verliezen. De Belgische spaarders waren bij de zwaarst getroffenen: zij zagen sinds november 2020 iets meer dan 20 miljard euro aan koopkracht verdampen. Dat berekende econoom Eric Dor van de Franse zakenschool IESEG.

74 reacties

 • Percy Pursewarden

  1 maand geleden
  Wie het een beetje verstandig aan boord legt, spaart niet, maar belegt. Je geld mag dan al 7% aan waarde verliezen, dit jaar hebben mijn beleggingen al zo'n 15% opgebracht, zonder grote risico's te nemen. Dat is nog altijd een flink pak meer dan de inflatie.
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Tsja, maar mijn spaarcentjes kan ik wel direct inzetten als in huis iets kapot gaat of de auto het begeeft. Heb ook een deel in aandelen voor later als aan vulling op het pensioen. Crypto's is me te veel gokken, daar heb ik Lotto voor
 • Johan Aerts

  1 maand geleden
  Is ook niet moeilijk he je wordt langs alle kanten belazert.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  En dit allemaal te danken aan de ECB en hun lage rentevoeten. Deze waren nodig om uit de bankencrisis te geraken. Gevolg : iedereen ging massaal goedkoop lenen, bedrijven, particulieren en landen. Om uit de crisis te geraken. Welke crisis ?? Er zijn er al veel geweest. En wie is het slachtoffer?. Ik. Ik heb mijn hele leven iedere maand iets gespaard voor mijn oude dag. Vooral om een rusthuis te kunnen te betalen. Maar wat zal mijn geld nog waard zijn ?
 • Monique Verschueren

  1 maand geleden
  In plaats van intrest op te brengen kost het geld een spaarboekje