Volledig scherm
© Shutterstock

Belgische schatkist haalt 1,8 miljard euro op aan negatieve rentes: “We lenen effectief gratis”

De Belgische schatkist heeft vandaag opnieuw 1,8 miljard euro opgehaald op de financiële markten tegen negatieve rentetarieven. Dat betekent dat de overheid dus minder zal moeten terugbetalen dan hetgeen ze nu heeft geleend. Voor de obligatie met een looptijd van tien jaar, werd zelfs het laagste rentetarief ooit betaald, bevestigt Jean Deboutte van het Agentschap voor de Schuld.

 1. N-VA vraagt hoorzitting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  N-VA vraagt hoorzit­ting over bpost: “Topman Van Avermaet zag nieuwe piek in pakjes totaal niet aankomen”

  Volgens N-VA-Kamerlid Michael Freilich heeft Jean-Paul Van Avermaet, de CEO van bpost, op 4 november verschillende keren tegen analisten gezegd dat er geen nieuwe piek in het aantal pakjes zat aan te komen. Nochtans was de nieuwe lockdown toen al in voege gegaan. Freilich vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Van Avermaet geen lessen lijkt te hebben getrokken uit de eerste lockdown, en dat de grote baas van de post een piek zelfs in deze eindejaarsperiode niet zag aankomen. N-VA vraagt een hoorzitting in het parlement.
 1. Kan zwart geld van de Belg de coronafactuur betalen? “Geef ze nog een kans om het legaal wit te wassen”
  PREMIUM

  Kan zwart geld van de Belg de coronafac­tuur betalen? “Geef ze nog een kans om het legaal wit te wassen”

  Financiën-topman Steven Vanden Berghe stelde onlangs voor om een nieuwe fiscale amnestieregeling te organiseren om miljarden zwarte en vijftig tinten grijze euro’s te regulariseren. Als dat geld op een legale manier wordt witgewassen, kan het volgens hem de overheid helpen om het coronagat in de begroting toch minstens gedeeltelijk op te vullen. Michel Maus, belastingexpert binnen ons geldpanel, ziet alvast mogelijkheden
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

Geld