Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Belgische loonkost stijgt voor het vierde jaar op rij

De loonkost in ons land - een belangrijk onderdeel van het concurrentievermogen van de bedrijven - is voor het vierde jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Horeca Vlaanderen wil cafés en restaurants op 1 maart heropenen: “Het woord ‘perspectief’, ik ben dat zó beu”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen wil cafés en restau­rants op 1 maart heropenen: “Het woord ‘perspec­tief’, ik ben dat zó beu”

  1 maart. Dan wil Matthias De Caluwe het bordje in de horeca weer van 'gesloten' naar 'open' draaien. Met kleine stapjes - enkel een gezinsbubbel met één knuffelcontact aan tafel en extra aandacht voor de luchtkwaliteit - moet dat mogelijk zijn volgens de CEO van Horeca Vlaanderen. "We moeten toch de ambitie hebben om hier uit te geraken? Desnoods door er nog eerst enkele weken 'den blok' op te leggen om de curve plat te slaan."
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Geld