Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Belgische loonkost stijgt minder snel dan in Duitsland en Frankrijk

EconomieDe doorsnee loonkost in de landen van de Europese eenheidsmunt is in het eerste kwartaal 1,5 procent gestegen ten opzichte van begin 2020. Voor België staat een stijging met 0,9 procent in de tabellen van het Europese statistiekbureau Eurostat. Ons land houdt de loonevolutie zo onder die van die Duitsland en Frankrijk. In Nederland was er een daling.

8 reacties

 • pascal Vanderlinden

  1 maand geleden
  Loonkost bestaat eigenlijk niet als je logisch nadenkt in belgie. Je gaat werken om je eigen loon te betalen zo simpel is het. Subsidies worden gegeven aan bedrijven en worden betaald door juist de werkmensen die belastingen betalen. De rijken betalen niet maar worden wel rijkelijk beloond om niks te doen. Zij laten hun geld werken in plaats van te werken voor hun geld.
 • Alan Janssen

  2 maanden geleden
  Stijgen minder snel maar zijn wel met grote voorsprong de hoogste van Europa.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Leg er nu eens belaatingtarief en subsidies naast voor de bedrijven. Dan betalen ze vrijwel niks voor de werknemer.
 • Youri Vereecke

  2 maanden geleden
  Grapjassen, we gaan moeten opletten of we gaan onze eerste plaats verliezen…
 • pascal Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Waarom word alles duurder met minder personeel als alle ondernemingen klagen dat de loonkosten te hoog zijn ? Tegenwoordig moet je alles zelf doen en verdwijnen kantoren. Wanneer je dan belt voor hulp hang je minimum 20 minuten aan de lijn. Maar toch slaan de tarieven en prijzen van alles op ? Stop met mensen blazen wijs maken aub.

Geld