Itsme®
Volledig scherm
© Itsme®

Belgische ID-app ‘itsme’ zet verdere stappen naar Europese digitale identiteit

De Federale Participatie- Investeringsmaatschappij (FPIM) investeert 14,5 miljoen euro in de Belgische identiteitsapp itsme en verwerft zo een vijfde van de aandelen. De zes andere aandeelhouders, allen afkomstig uit de bank- en telecomsector, brengen ook nog extra kapitaal in. Dat alles brengt de totale kapitaalverhoging op 24,7 miljoen. “Het zijn belangrijke nieuwe stappen richting een Europese digitale identiteit”, meldt het bedrijf in een persbericht.

16 reacties

 • Peter Buyck

  2 weken geleden
  Alle eieren zitten goed in elkaar tot de schaal barstjes vertoont... Eenmaal itsme gehacked, staat een boel gevoelige data bloot...
 • ANN DEJONCKHEERE

  1 maand geleden
  Hun dienstverlening is een regelrechte ramp. Ik krijg een foutmelding bij het aanmaken van een account en kan de Covidsafeapp niet installeren. Tel. niet bereikbaar, enkel via een contactformulier. Van wie onze toegang controleert tot overheidsdiensten, banken, en deze app mag men toch verwachten dat ze 24/24 bereikbaar zijn. Na een eerder pishing bericht kreeg ik pas dagen later een antwoord, dus had ik mijn account gedesactiveerd. Helaas doet de overheid weer excl. beroep op hun diensten...
 • Jozef Beunen

  1 maand geleden
  ItsMe is een van de weinige zaken die de overheid wel geweldig doet. Werkt super. Zij die spreken over ‘wacht tot dit gehacked wordt’, kan ik gerust stellen. Ik heb met itsme samengewerkt voor een banking app en ook vanuit technisch perspectief kan ik zeggen dat dit goed in elkaar zit en je gerust kan zijn.
 • John De roo

  1 maand geleden
  Freddy Vandersmissen over alles kan phishingmails sturen. Het blijft een feit bij itsme heeft men je codes nodig van itsme , je codes van je telefoon en moet men je telefoon ook nog eens fysiek in handen hebben , daarnaast is het ook te beveiligen met vingerafdruk. Je zal al enorm moeten meewerken en enorm veel fouten moeten maken vooraleer men je itsme zal kunnen gebruiken.
 • Jan Berghs

  1 maand geleden
  Als itsme ooit wordt gehackt waar sta je dan nog . Alle gegevens en toegangen op 1 wachtwoord , nee dank u ..

Geld