Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Belgische ‘groene’ betaalapp rekent op doorbraak met Google Pay

De Belgische betaalapp Pay Bonsai hoopt met een groene insteek marktaandeel te veroveren op goed ingeburgerde diensten zoals Payconiq. Voor elke tien transacties belooft het bedrijf een boom te planten. Een samenwerking met Google Pay, de betaaldienst van Google, moet het gebruiksgemak vergroten.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Koop nu, betaal later. De opmars van de nieuwe shopapp Klarna in ons land. Wat is het? Hoe werkt het? En wat kost het?
  PREMIUM

  Koop nu, betaal later. De opmars van de nieuwe shopapp Klarna in ons land. Wat is het? Hoe werkt het? En wat kost het?

  Ze lanceerden een opvallend reclamefilmpje tijdens de laatste Super Bowl, zijn intussen meer dan 45 miljard dollar (38 miljard euro) waard en rapper Snoop Dogg is één van de investeerders. Maak kennis met Klarna. Het Zweedse fintechbedrijf is intussen één jaar actief in ons land en heeft 100.000 maandelijkse gebruikers. Wat maakt de app zo populair? En zijn er ook verborgen valkuilen verbonden aan dat zogeheten ‘betalen-na-bestelling’?

Geld