Volledig scherm
© Arne Dedert/dpa

Belgische economie zal in vierde kwartaal opnieuw met 4,5 procent krimpen: “Dit dreigt onze economie helemaal te ontwrichten”

De Belgische economie zal in het vierde kwartaal van 2020 opnieuw een zware terugval kennen van 4,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat blijkt uit een projectie van Voka. "De double dip of W-curve is een feit: we gaan opnieuw fel achteruit en deze jojo-beweging dreigt onze economie helemaal te ontwrichten", zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.

8 reacties

 • erik Luykx

  4 maanden geleden
  Klopt helemaal Kris Leynen! Men is een economisch bloedbad aan het maken dat dit coronavirus in veelvoud zal overstijgen!
 • Joske Vermeulen

  4 maanden geleden
  De VLD is een meeloper geworden: Groen-Ecolo bepaalt het beleid (lees: het wanbeleid). Ze voeren een effectentaks in die vooral bedrijven en ondernemers treft, ze voeren een koolstoftaks in die vooral bedrijven zal treffen, en ze verhogen de pensioenen van ambtenaren - hun kiezers, en nota bene een groep die financieel al heel veilig zit en voor geen economische meerwaarde zorgt. Arm België.
 • karel dillen

  4 maanden geleden
  Voka oogst wat het gezaaid heeft.  In plaats van alles langzaam en gecontroleerd te volgen volgens advies van de experts moest van Voka en hun spreekbuis NVA alles direct terug open om economische schade te beperken.  In andere vooral aziatische landen waar een strenge harde lockdown werd doorgevoerd zijn ze al enkele maanden van het ergste vanaf, terwijl landen als Belgie vanaf 0 kunnen herbeginnen.  De zwakste bedrijven zullen verdwijnen en dat is nog niet zo erg want hun klienteel blijft
 • Alexa Grieken

  4 maanden geleden
  Met dank aan de liberalen die dit land een executie hebben gegeven met al hun maatregelen en uitdelen van geld dat er niet is.
 • raf peeters

  4 maanden geleden
  Zo zie je maar  dat bij kleinste tegenslag zoals nu de corona hoe de economie kunstmatig is.Al jaren leven de laatste generatie ver boven hun stand om niet te zeggen  door hun houding ,consumptie ver boven 't normale leven,ze krijgen nog geen jaartje overbrugt .Misschien en nee hopelijk gaan we terug naar de modus normaal en diegene die nu eens gevoeld hebben wat  de "TE" is leren ze er iets uit.Deze maatschappij vandaag maakt meer stuk dan goed is.
 1. Aandelen schieten omhoog na nieuws over coronavaccin van Pfizer: “Mogelijk belangrijkste beursdag van het jaar”
  PREMIUM

  Aandelen schieten omhoog na nieuws over coronavac­cin van Pfizer: “Mogelijk belangrijk­ste beursdag van het jaar”

  Een efficiënte medische oplossing voor corona is goed nieuws voor de wereld, en dus ook voor de economie. Beleggers stuurden de koersen dan ook scherp omhoog op maandag, na positief nieuws van Pfizer over hun vaccin. “Dit was niet alleen een van de meest spectaculaire beursdagen van het jaar, maar mogelijk ook de belangrijkste. De vraag is of dit de nieuwe trend inluidt.”
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

Geld