ANP
Volledig scherm
© ANP

Belgische economie in tweede helft 2022 weer even groot, voorspelt Europese Commissie

De Belgische economie zou in de tweede helft van 2022 opnieuw even groot kunnen zijn als voor de komst van het coronavirus. Dat voorspelt de Europese Commissie in haar nieuwe prognoses. Voor dit jaar rekent de Commissie op een economische groei van 3,9 procent in België.

10 reacties

 • nicole desseyn

  5 maanden geleden
  Wie geloofd dat ? We zullen het vooral in ons portemonnaies voelen alles zal stukken duurder worden is nu al bezig ,vlees groenten fruit is dubbel in prijs
 • christophe lammens

  5 maanden geleden
  Dat geloven ze nu toch zelf niet. Zoals hier de regering en experten de economie en maatschappij achter slot en grendel houden tot alles failliet is. Reken daarnaast de enorme schuldenberg voor de weliswaar magere steunmaatregelen. Daar gaat onze opgebouwde welvaart en bij uitbreiding of gebrek eraan onze volksgezondheid. Jaren zal het vergen om dit te boven te komen, als dat nog kan? Wie weet komt er nog eens zo'n nieuw of gemuteerd virus of bacterie zoals er zoveel zijn.
 • Jean West

  5 maanden geleden
  Onder voorbehoud, doe dan geen voorspelling.
 • Bert De Bruin

  5 maanden geleden
  Nog nooit is welke voorspelling ook van de Europese Commissie uitgekomen of juist geweest dus die corona heeft er al helemaal niets mee te maken. Het zijn een stelletje filantropen die deze voorspellingen doen. Horoscopen in een roddelblad zijn zelfs geloofwaardiger en juister.
 • Alexa Grieken

  5 maanden geleden
  Mooi sprookje, de eerste golf van faillissementen is al ingezet. Belastingen zullen ook verhoogd worden, voedsel is duurder, graanmarkt staat op instorten door de vraag van China. Rusland graanmuur op slot. Bouwfederatie in het slop, velen kunnen hun lening niet betalen en de stroom blijft maar duurder worden. Er komen zeer harde tijden aan en een zeer harde recessie, voor wie realistisch is.

Geld