Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ID / Tim Dirven

Belgische bedrijven boeken hoogste marges ooit: “Het is niet omdat de prijzen met 10% stijgen, dat hun kosten dat ook doen”

ECONOMIEDe winstgevendheid van de Belgische bedrijven was nooit zo hoog als de voorbije maanden. Hun margevoet - een indicatie voor de winstgevendheid - lag in het tweede kwartaal van dit jaar historisch hoog. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Betalen we te veel voor onze producten? En welke sectoren rekenen het hardst door?

33 reacties

 • Nico Herbots

  4 weken geleden
  De spilindex is 11%, de prijzen stijgen met 20%, de winstmarges zijn hoger dan ooit tevoren, maar opslag voor de werknemers zit er nooit in en zelfs de indexering zien de werkgevers het liefst afgeschaft. Zij moeten steeds meer hebben, het werkvolk moet het maar oké vinden om ondanks de alsmaar stijgende werk- en belastingdruk ter plaatse te blijven trappelen en zelfs achteruit te gaan. Allemaal normaal in dit land.
 • Philip Bonte

  3 maanden geleden
  Mevrouw De Bleeker,u hebt hier het aanbod om het begrotingstekort in 1 klap op te lossen.5000 bedrijven maken zo veel winst,na te weinig belasting te betalen dat het tekort kan weggeveegd worden,opgelost dus.Belasting heffen waar het kan en nirmaal moet zijn.Ik hoor nu niks van de bléters van het VBO?
 • Ruben Beylemans

  3 maanden geleden
  Rijk of niet, ook die mensen letten op hun geld en meer geld is natuurlijk ook meer investeren en zij moeten ook rond komen. Het is heel moeilijk om daar over te oordelen en er zijn rijken die op komen voor de mensen. Je moet ze niet allemaal over dezelfde lijn trekken.
 • stefaan compernol

  3 maanden geleden
  Het is duidelijk dat heel wat bedrijven profiteren van de stijging van de energiekosten om hun prijzen meer dan proportioneel te verhogen.
 • alfred cool

  3 maanden geleden
  Ja hoor liegen en bedriegen, janken en bléééren en daarna komen zeggen dat je het jaar met een superwinst heeft afgesloten ! Wat zegt het spreekwoord weer, oh ja : De rijken worden nog rijker en de armen nog armer . Wel ze zijn "goe bezig" momenteel om de kloof tussen rijk en arm weer te vergroten .De rijke industriële sukkelaars oordelen dat de gewone man en vrouw het nog te goed hebben .