Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Belgisch antisnurkbedrijf Nyxoah haalt 97,8 miljoen dollar op bij Amerikaanse beursgang

Nyxoah heeft bij de beursgang op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq finaal 97,8 miljoen dollar (82,64 miljoen euro) opgehaald. De optie voor een bijkomend lot aandelen werd volledig gerealiseerd. Dat heeft het bedrijf uit Mont-Saint-Guibert, dat een behandeling voor slaapapneu ontwikkelt op basis van een chip, donderdagavond gemeld.

 1. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.
 2. Eerste patient krijgt chip tegen snurken: “Hopelijk raak ik nu van die 103 decibel af”
  PREMIUM

  Eerste patient krijgt chip tegen snurken: “Hopelijk raak ik nu van die 103 decibel af”

  Tijdens zijn dutjes haalde Jean-Claude Pardo tot voor kort 103 decibel. Net als circa 800.000 Belgen had hij slaapapneu en snurkte hij het behang van de muur. Als eerste man in de Benelux onderging hij een revolutionaire operatie in het UZA, waarbij een tongzenuwstimulator werd ingeplant. Dokter Olivier Vanderveken heeft er een goed oog in: "Deze chip kan levens veranderen." Door scheidingen te vermijden, bijvoorbeeld.

Geld