Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

België (over)vol met schoenenwinkels: Torfs marktleider in alle Vlaamse provincies

België is zo goed als volgebouwd met schoenenwinkels. Behalve in de Brusselse rand, is het geen goed idee om nog een nieuwe zaak in schoeisel te openen. Zo stelt een rapport van RetailSonar. Al verdelen de huidige 1.364 schoenenwinkels in ons land nog altijd een stevige koek van 1,7 miljard euro. Of gemiddeld 1,21 miljoen euro jaaromzet per winkel.

6 reacties

 • Chris Van Wesemael

  2 maanden geleden
  Er zijn algemeen gezien teveel winkels in ons land, zeker op gebied van mode. De coronacrisis heeft een grote opkuis ingeluid. Ik verwacht nog wel wat sluitingen. De 'juiste' winkels zullen als overwinnaars uit de bus komen (en er is zelfs plaats voor nieuwe in dat geval).
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Veel mensen lopen ook vaak naast hun schoenen. Ze geven er weinig geld aan uit!
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Bepaalde series van Deichmann kunnen voor kwaliteit naast merken van Torfs staan . Deichmann heeft zelfs Nike sportschoenen die welk degelijk door Nike geproduceerd zijn maar uiterlijk kleine verschillen vertonen. Als ze hier dezelfde service en beleid voeren als in Duitsland moet het lukken.
 • Julieke Stroobants

  2 maanden geleden
  Maar 400 euro per gezin per jaar? Hoe doe je dat? Zelfs voor dochter en mezelf zit ik daarboven. En ik koop voor mezelf niet veel. Maar 1 paar winterbotten is toch al snel 130 euro voor kinderen
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Hier alleen een Torfs, binnenkort een vanHaren, in het centrum enkele kleinere winkeltjes, tenzij corona ze ondertussen genekt heeft, ik ben er al een tijdje niet meer geweest. Omdat ik geen belang hecht aan mode, koop ik enkel degelijke, praktische schoenen. Duur, maar mits goed onderhoud en regelmatig wisselen gaan ze ook lang mee. Zo heb ik maar enkele paren nodig. Toch goedkoper dan een kast vol dus. En ik koop in de solden waar ik kan. Van vorig seizoen? Boeit niet.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

Geld