Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Shutterstock

“België mist politieke bereidheid om anticorruptie-aanbevelingen in de praktijk om te zetten”

België blijft een van de landen binnen de Raad van Europa die de aanbevelingen rond anticorruptie het minst volledig implementeert in de eigen wetgeving. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Greco, het anticorruptieorgaan van de Raad. Greco-voorzitter Marin Mrcela zei deze ochtend dat “het parlement en de regering de politieke bereidheid missen om de aanbevelingen in de praktijk om te zetten”.

16 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Alle politici zijn toch zuiver op graat ! Wel.., dan hoeft er ook niks geinplementeerd te worden hé. Een schandaal.., da ga de gij ni bepalen !
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Het federale België doet misschien niets aan corruptie maar ons Vlaamse parlement, pleiters van 'goed bestuur', zal ongetwijfeld ALLE aanbevelingen in wetten hebben omgezet.
  • Paul Van Itterbeeck

    3 jaar geleden
    Iets implementeren waar jezelf slechter van wordt is iets wat onze politici in het verleden en waarschijnlijk ook in de toekomst niet zullen doen.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    een geluk voor politiekers dat ze van politieke onschendbaarheid kunnen genieten. Pech voor de bevolking dat die geen C4 kunnen geven ...
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Kan ook niet anders, ze kunnen zichzelf toch niet gaan vervolgen, zeker?
  1. Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

    Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkie­zings­mo­dus”

    Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal de regering zich buigen over de pensioenen, de fiscale hervorming en een akkoord met Engie.