Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

België krijgt mogelijk 750 miljoen euro minder van Europees reclancepakket: “Bijzonder wrang”

België zal mogelijk 750 miljoen euro minder relancesteun krijgen dan gepland omdat het het economisch beter doet dan andere EU-lidstaten. Dat zegt de Nationale Bank. Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) is niet ongerust. “Dit is goed nieuws”, zegt hij. Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) spreekt van een “foute keuze” met “een bittere nasmaak”.

20 reacties

 • raymond van der craen

  1 maand geleden
  750 miljoen dat de gewone man en vrouw wel zullen bijpassen. De rekening zal uiteindelijk wel kloppen bij de begroting.
 • An Vanden Bossche

  1 maand geleden
  Door de corona heeft het monster zich uit haar ketens kunnen bevrijden: de EU gaat nu eigen belastingen heffen, wat voordien niet kon.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Natuurlijk is het wrang voor de politiek. Minder geld om te verspillen wat ze zo graag doen. Zelfs de Taliban krijgt miljoenen, denk maar niet dat het geld daar komt waar het moet zijn, ook al zegt de VN zo.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Belgie moet eens leren "pas" geld uit te geven als er is of als het er ook is.Mag zo stilaan stoppen met geld te gooien dat er niet is.Ooit was de staatsschuld 270 miljard euro zo'n 30 jaar geleden ,de NVA is erin geslaagd dit vandaag er 524 miljard van te maken,'t is quasi dubbele.Gepensioneerden betalen vandaag nog steeds 2 % crisisbelasting om "begroting in evenwicht te brengen" en dat al vanaf pensioen van 1600€ en geen 3000 a 5000€ zoals men bevolking voorliegt(Rousseau Vooruit)
 • Patrick Van Goubergen

  1 maand geleden
  weggeven kan iedereen maar de olieprijzen stijgen verder terwijl de regering daar zo goed als alles in hunne zak steekt

Geld