BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België heeft nog steeds op één na hoogste belastingdruk voor bedrijven in Europa

De totale belastingdruk op bedrijven in België is vorig jaar iets toegenomen, van 57,1 procent tot 57,7 procent. Dat is opnieuw het op één na hoogste cijfer in Europa. Alleen Frankrijk doet het nog slechter, zo blijkt dinsdag uit de jaarlijkse studie 'Paying Taxes' van consultancybedrijf PwC.

74 reacties

 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Ik vind dat niet eerlijk. Zoiets in de krant zetten op de dag dat de vakbonden alle middelen inzetten om ons wijs te maken dat deze donkerblauwe regering alleen maar voor de grote bedrijven werkt ten koste van de arme arbeider.
 • Jean-Pierre Browaeys

  3 jaar geleden
  De belasting op bedrijven is hier niet te hoog. Zij is in andere landen te laag. Oneerlijke concurrentie noemen ze dat. Europa solidair? Laat me niet lachen.
 • jo vandenberghe

  3 jaar geleden
  Dat is de theorie toch,de praktijk zet de burgers met stip op een.Wegens niet anders kunnen dan belastingen betalen.
 • marc van cauter

  3 jaar geleden
  Bedrijven en werknemers betalen het meest op arbeid van gans de wereld , maar we krijgen er dan ook de meeste regeerde snullen voor van gans de wereld, kwestie van weten wat we willen Land is er enkel veilig voor criminelen en gelukzoekers Mei 2019 : hou jullie bretellen maar al vast
 • Aaa Aaa

  3 jaar geleden
  belastingen maken een land kapot , met kan alles plat belasten tot het geld op is en de bevolking in opstand komt zoals nu de gele jasjes , respect voor deze mannen

Geld