Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) komt de deal van België neer op staatssteun, omdat kleinere concurrenten niet dezelfde voorwaarden krijgen.
Volledig scherm
Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) komt de deal van België neer op staatssteun, omdat kleinere concurrenten niet dezelfde voorwaarden krijgen. © EPA

België dreigt zaak over belastingdeals toch te verliezen

België moet mogelijk toch honderden miljoenen euro's aan belasting opeisen bij ongeveer 35 grote bedrijven. De Europese Commissie heeft de fiscale vrijstellingen die België aan die bedrijven verleende op grond van zogenoemde rulings terecht aangemerkt als ongeoorloofde staatssteun, oordeelt de belangrijkste adviseur van het Europees Hof van Justitie. Het hof volgt haar oordeel vaak.

7 reacties

 • Andy De Schieter

  1 maand geleden
  Al is dit 9 miljard. De consument betaalt dit wel.
 • John Stahl

  2 maanden geleden
  Uiteindelijk zouden de kosten voor België moeten verhaald worden op de verantwoordelijke instanties, want zij hebben de fouten begaan.
 • jan geens

  2 maanden geleden
  Rechtszekerheid is 0 .
 • Jef Strufe

  2 maanden geleden
  Heel goed!!!!! Terug aan de gewone man via de sociale zekerheid!!!!
 • Roger Deprez

  2 maanden geleden
  Het verwonderd mij niet dat België weer iets gedaan heeft  dat niet voor iedereen het zelfde is, bekijk het verleden en dan komt men meerdere zo zaken tegen. Op het sociale vlak een paar vb bekijk de index niet voor iedereen het zelfde, bekijk het pensioen stelsel in België één grote discriminatie.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld