BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België bij absolute stakingskampioenen in Europa

In België wordt op Cyprus en Frankrijk na het vaakst gestaakt van alle landen van Europa.  Dat blijkt uit cijfers van het European Trade Union Institute, de Europese denktank van vakbonden. Dat zette de cijfers van alle stakingsdagen tussen 2010 en 2017 op een rij. Gemiddeld werd er in die periode per 1.000 werknemers 96 dagen gestaakt.

52 reacties

 • Lydie Teblick

  4 jaar geleden
  Dat die grote bedrijven nog in België willen blijven !!!!????? In Nederland Tilburg ontvangen ze jullie met open armen ! Vakbonden bleiten dan !
 • Stefan Vantstraat

  4 jaar geleden
  We kunnen het! Op weg naar nummer 1 (Sic)
 • gun ae

  4 jaar geleden
  De vrachtwagenchauffeurs zouden moeten staken. Dan hebben al die stakers zeker geen werk meer. Ze zullen vlug stoppen met hun bleitgedoe
 • Hubert Wouters

  4 jaar geleden
  Ze vergeten te vermelden dat ons land verwikkeld is in de strijd voor een gouden medaille als het land met de meeste stakingen. Nog een jaar of twee volhouden heren van de vakbond en stakers. Binnen niet te lange tijd zullen jullie de gouden medaille voor onnozelheid wel winnen. Dan zal dan ook het enige dat jullie ooit zullen winnen.
 • Ria Adams

  4 jaar geleden
  Niet moeilijk dat er mensen zijn die keihard moeten werken voor amper 1250 per maand (huur 600 euro) met dienstencheque. Moesten veel van degenen die zelf hun loon bepalen het met dat dubbele moeten doen dan zou het hek rap van den dam zijn.
 1. Crisis bij Twitter: kantoren plots gesloten, beledigende boodschap geprojecteerd op hoofdkantoor en platform kampt met storingen
  Play
  85

  Crisis bij Twitter: kantoren plots gesloten, beledigen­de boodschap geprojec­teerd op hoofdkan­toor en platform kampt met storingen

  De crisis bij socialemediabedrijf Twitter is naar een nieuw hoogtepunt gestegen. De kantoren van het bedrijf blijven voorlopig om een nog onbekende reden gesloten. Veel medewerkers zouden willen vertrekken omdat Musk hen een belofte wil laten ondertekenen dat ze keihard moeten werken. Tegelijk kampt het platform met stabiliteitsproblemen, maar er zou nog onvoldoende personeel zijn om bugs en andere problemen aan te pakken. Op de muren van het hoofdkwartier van Twitter in San Francisco zijn beledigende boodschappen over Elon Musk geprojecteerd.