Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Belgen werden 53 miljard euro armer in tweede kwartaal

Het netto financieel vermogen van de Belgen is tijdens het tweede kwartaal met 53,3 miljard euro gedaald. “Dat is de sterkste daling sinds het eerste kwartaal van 2020, bij het begin van de coronacrisis”, zegt de Nationale Bank.

 1. Het stopt helaas niet na deze winter, experts voorspellen nog jaren van dreigende gastekorten en hoge prijzen: “Volgend jaar wordt nóg moeilijker”
  PREMIUM

  Het stopt helaas niet na deze winter, experts voorspel­len nog jaren van dreigende gastekor­ten en hoge prijzen: “Volgend jaar wordt nóg moeilijker”

  Het zal niet volstaan om één winter kou te lijden om door deze energiecrisis heen te komen. Komende jaren wordt het zo mogelijk nóg uitdagender om een gastekort te vermijden. Met aanhoudend hoge prijzen tot gevolg. “De échte verlichting op de energiemarkten komt pas in 2025", klinkt het. Ondertussen hebben we slechts één, échte remedie zelf in handen.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.