Econcreed
Volledig scherm
© Econcreed

Belg ontwikkelt biobeton met dank aan olifantengras: “Tot nu maakten we beton nog altijd zoals de Romeinen”

Het Belgisch-Nederlandse bedrijf Econcreed, met vestiging in Antwerpen, heeft als eerste in de wereld een oplossing voor de schadelijke CO2-uitstoot van beton ontwikkeld. De technologie werd vandaag, in het kader van het greentech-seminarie op de Belgische economische missie in China, voorgesteld door ondernemer Aaron Claeys.

11 reacties

 • Hanne Vlaeminck

  3 jaar geleden
  Even iets rechtzetten: wij maken NIET het beton zoals de romeinen - we wish! Wat zij indertijd produceerden was veel sterker dan ons huidige beton, en niemand weet hoe ze het gedaan kregen. Hun fundamenten die meer dan 2000 jaar geleden in zee gestort werden staan nog zo stevig als... een huis, en met het huidige beton lukt dat niet, hoor!
 • jim choose

  3 jaar geleden
  Een nieuwe uitvinding is dit echter niet, stro-cementplaten bestaan reeds zéér lang
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Wij hebben geen beton zoals dat van de Romeinen. Dat Romeinse was veel beter.
 • Roger Rymen

  3 jaar geleden
  Ik zal zeker niets afdoen aan de kwaliteiten van het eco-beton van Aaron Claeys, maar als hij huidig beton vergelijkt met het "beton" van de Romeinen weet hij blijkbaar niets af van het productieproces van Romeins beton.
 • Charel De Kromhe

  3 jaar geleden
  Yves ,je haalt de woorden uit mijn mond,maar na 2000 jaar zou er toch al eens nagedacht moeten worden over een alternatief.