Online shoppen wordt steeds populairder.
Volledig scherm
Online shoppen wordt steeds populairder. © Thinkstock

Belg koopt steeds vaker spullen online (met z'n smartphone)

Online shoppen blijft maar groeien. In 2018 gaven Belgische shoppers 10,67 miljard euro uit op het internet, een half miljard euro meer dan in 2017. Dat blijkt uit een studie van BeCommerce, de sectorvereniging van de Belgische e-commercebedrijven.

17 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Een e-commerce heeft enkel zin als je ook een behoorlijke stock in huis hebt. Het soort Belgische winkels waar je maar een beperkt deel van het gamma kan kopen heeft daar geen boodschap aan, biedt geen service en kan niet op tijd leveren. Doorgaans doen die enkel de goedkope varianten in beperkte mate in zonder accessoires - schrik om met een product te blijven zitten - die ze dan met een te hoge winstmarge verkopen. Zo dwingen ze de klant zelf naar de buitenlandse e-commerce.
 • Ceriel Devos

  2 jaar geleden
  Belgische e-commerce bedrijven ? Bestaan die dan ? Ik heb de indruk dat de Belgische ondernemer geen weet heeft van het bestaan van internet. Ik click alle Belgische sites weg want te duur, trage levering, klantonvriendelijk, slechte garantie en nogmaals, te duur. Nederland doet het best online.
 • avelino garcia

  2 jaar geleden
  Zolang winkeliers bereid zijn om absurde huurprijzen te betalen (€2000-€3000) per maand zullen hun producten veel te duur uitvallen voor de klant zodat zij naar internet aankopen overschakelen. Winkeliers zeggen het zelf wij kunnen niet verkopen aan de prijs van het internet.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  ik koop niet on line : webwinkels hebben soms maar één ding dat ik nodig heb. Als ik hiervoor de extra verzendingskosten moet betalen is de prijs dezelfde als bij de apotheker. Ik wil niks extra's bestellen om aan gratis verzendingskosten te komen en ik wil ook niet bij 3 verschillende webwinkels bestellen om zo mijn boodschappen te krijgen (en 3x verzendingskosten aangerekend te krijgen). Dan liever naar de apotheker !
 • Bernard Loncke

  2 jaar geleden
  Zopas de box 'Game of Thrones' seizoen 1 t/m 7 Blu-Ray' gekocht bij bol.com voor nog geen 80 euro ..gratis verzending. Bij Mediamarkt zelfde box staat 120 euro.....ja dan is de keuze vlug gemaakt ...2 dagen later netjes afgeleverd aan de deur. Ik ben toch niet gek zeker!

Geld