UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Belg in tien jaar 18 procent rijker

De gemiddelde Belg is de jongste tien jaar 18 procent rijker geworden, bovenop de inflatie. De forse stijging van het vastgoedvermogen compenseerde ruimschoots de daling van het financieel vermogen en de toename van de schulden, berekende de Tijd.

 1. Kmo's vinden geen personeel

  Kmo's vinden geen personeel

  Kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) in Vlaanderen hebben het ondanks de crisis steeds moeilijker om personeel te vinden. Eind december waren er gemiddeld slechts 3,5 werkzoekenden per vacature, in sommige regio's is er zelfs minder dan 1 werkzoekende per vacature. Door de vergrijzing neemt de problematiek ook razendsnel toe. Tussen 2010 en 2015 gaat de uitstroom veel sneller dan de instroom op de arbeidsmarkt: er gaapt een kloof van ruim 100.000 vacatures.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Kamervoorzitter levert twintig procent extra vergoeding in

  Kamervoor­zit­ter levert twintig procent extra vergoeding in

  Kamervoorzitter André Flahaut (foto) levert twintig procent van zijn voorzittersvergoeding in, is de werkgroep rond het statuut van de Kamerleden overeengekomen. Ook andere parlementsleden met een speciale functie leveren een stukje van hun extra vergoedingen in. De ondervoorzitters krijgen 15 procent minder, de fractieleiders, quaestoren, secretarissen en commissievoorzitters staan bijkomend vijf procent van hun functievergoeding af.