Volledig scherm
© thinkstock

Belg heeft gemiddeld financieel vermogen van 118.000 euro

Het gemiddeld financieel vermogen per inwoner van België is in het eerste kwartaal van 2019 opgelopen tot een record van 118.000 euro. Een belangrijk deel daarvan staat op zicht- en spaarrekeningen.

219 reacties

 • michel De Blay

  1 jaar geleden
  Men heeft het altijd over het feit dat het gemiddelde wordt opgedreven door een kleine groep echte rijken ???? Jullie denken toch niet dat de echte rijken hun geld op een spaarrekening hebben staan hé. Die 270 miljard op de spaarrekening is van de 'kleine spaarder' De " Jan met de pet" dus. De mensen hieronder die komen zeggen dat ze niks hebben zijn dus de "Jan zonder pet"
 • Peter Nols

  1 jaar geleden
  Vele van de NVA-supporters hieronder blijken nu niet over zo'n gemdiddeld kapitaal te beschikken. Dit is toch wel de minimum vereiste om met volle verstand te kunnen stemmen voor de NVA want die hebben het toch niet begrepen op armoezaaiers.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De volgende regeringen gaan daar wel iets aan doen. Ze zijn de geld afromende instrumenten al aan het ontwikkelen. Kilometerheffing, slimme meter, slimme waterputten, stadstaksen...
 • Gerrit Mangé

  1 jaar geleden
  Misschien staat er wel zo veel geld op banken en in aandelen, maar ik vrees dat slechts een klein percentage van de bevolking met een groot percentage van die centjes op hun rekening zitten ,maar dat de meeste Belgen het met heel wat minder moeten stellen, maar ja alles is goed om nog wat centen uit onze zakken te kloppen hé.
 • Conny Van den Bosch

  1 jaar geleden
  Het kan wel dat er zoveel bakstenen in mijn huis zitten.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"

Geld