ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Belg gaf tijdens coronacrisis derde meer uit aan producten online (maar aandeel e-commerce zakte toch met 10 procent)

De invloed van de coronacrisis op de online uitgaven van de Belg was in de eerste helft van 2020 duidelijk te zien. Dat blijkt uit cijfers van de BeCommerce Market Monitor. Zo groeiden de uitgaven aan producten het afgelopen half jaar met 33 procent. In totaal was de Belgische e-commerce in de eerste jaarhelft echter ‘maar’ goed voor 5,1 miljard euro, een daling van 10 procent.

1 reactie

 • walter De Witte

  8 maanden geleden
  Met dank aan de vakbonden die tegen de inplanting van internetwinkels en pakjesbedrijven waren in België omdat er ook zeer flexibel gewerkt moest worden en er veel nachtwerk was. Ondertussen zitten al die bedrijven in Nederland en hebben ze tienduizenden tewerkstellingsplaatsen gecreëerd en floreert de ecommerce als nooit tevoren.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.

Geld